Militarii SUA nu vor sa locuiasca în baracile sovietice din Cehia

Apropo.ro / 10.09.2007, 13:10
Militarii SUA nu vor sa locuiasca în baracile sovietice din Cehia
Experții militari americani care vor activa în cadrul stației radar ce ar putea fi amplasata în Cehia refuza sa locuiasca în baracile din apropierea bazei abandonate de armata sovietica, au declarat surse diplomatice și militare, citate de agenția CTK în pagina

Experții militari americani care vor activa în cadrul stației radar ce ar putea fi amplasata în Cehia refuza sa locuiasca în baracile din apropierea bazei abandonate de armata sovietica, au declarat surse diplomatice și militare, citate de agenția CTK în pagina electronica.

Militarii americani prefera sa își contruiasca propriul imobil de locuit, fapt ce presupune defrișarea zonei din apropierea bazei Brdy, situata la sud-vest de Praga.

Potrivit negocierilor preliminare, militarii americani ar fi trebuit sa fie cazați în cladirile din apropierea stației radar, locuite în trecut de unitațile militare sovietice.

Ministerul ceh al Apararii continua sa avanseze aceasta varianta în cadrul tratativelor cu partea americana, potrivit unor surse.

Negociatorii cehi și americani au convenit, miercuri, asupra a circa jumatate din punctele cuprinse în proiectul de acord bilateral privind locația posibilei stații radar. Printre aspectele negociate se numara protecția mediului și accesul parții cehe la informațiile furnizate de stația radar.