Mimarea orgasmului și alte 9 teorii despre psihologia dragostei

De: Carmen Ulian / 06.05.2014, 12:30
Un grup de doctori, oameni de știință și terapeuți ne dezvăluie lucruri interesante despre relațiile interumane și comunicarea în cuplu.

Arta telepatiei este departe de a o avea însușită la maxim, astfel că nu ne rămâne decât să presupunem ce anume gândește partenerul. Lumea dragostei, a sexului și romantismului nu a fost pe deplin deslușită, însă următoarele 10 lucruri despre care vom vorbi încearcă să facă puțină lumină în această nebunie de sentimente și trăiri ale omului.

10. Acțiunile sunt mai importante decât vorbele

Comunicarea în cuplu se face nonverbal în procent de 55%. Totul, de la încrucișarea brațelor la butonatul telefonului personal în loc să privești persoana direct în ochi sunt indicații clare că celălalt nu ascultă, nu este interesat sau evită conversația. Cunoscând diferența dintre semnele pozitive și cele negative ale limbajului corpului ar putea ajuta un bărbat atunci când flirtează. Ca semn pozitiv, femeia poate sta cu fața spre el, îi poate atinge părul sau îi poate zâmbi pentru a avea contactul vizual. Același lucru este valabil și în cazul bărbaților. Dacă aceste gesturi sunt împărtășite de cele două sexe într-o situație socială, atunci se poate spune că va ieși cu scântei.

Tonul vocii este la fel de important. El susține 38% din ceea ce vrei să transmiți, iar 7% sunt doar cuvintele. Limbajul non-verbal este cel mai important.

9. Înșelatul nu se află (neapărat) în ADN-ul tău

dragoste

Se spune că bărbații sunt cei care au o mai mare predispoziție spre a înșela partenera. Dar de ce sunt mereu ei primii catalogați așa? Cercetările arată că și femeile fac la fel. Se poate ca ele să înșele mai mult partenerul. Terapeutul Megan Fleming spune că înșelatul este poate să se întâmple ca rezultat al calătății unei relații, mai mult decât din cauza unor factori biologici. Cu alte cuvinte, nu toți bărbații au o predispoziție genetică pentru a trăda în dragoste, la fel și femeile. De vină sunt alți factori chimici precum testosteronul sau dorința de a fi mereu în căutarea acelui fior al dragostei. Sănătatea relației este ceea ce contează atunci când intervine infidelitatea.

8. Mimarea orgasmului

dragoste

Și bărbații și femeile au mimat orgasmul. Unii ar putea câștiga premii importante pentru performanțele lor în pat. Numeroase studii au arătat că femeile au mimat cel puțin o dată orgasmul în viața lor sexuală. Bărbații, în procent de 25%, l-au mimat și ei. Dincolo de toate scuzele precum oboseala, sau protejarea emoțiilor partenerului, ultimul lucru ar putea fi modul în care oamenii se gândesc la sex.

Unii spun că atunci când nu a existat un orgasm real, nu a avut loc nici relația sexuală. Psihologii numesc sexul prin orgasm ca fiind imperativ, el trebuie să se întâmple la fiecare contact sexual cu partenerul tău.

7. Sexul este putere

dragoste

Există multe moduri prin care se poate arăta puterea, în funcție de situație. Pentru ambele sexe sexul devine o arenă unde are loc lupta pentru putere, unde se câștigă și se pierde. Mulți cunosc mișcări, gesturi, reacții ale partenerului din timpul sexului și tind spre dominație, putere și control. Indicat este ca cei doi să fie pe aceeași lungime de undă, în dormitor, să împărtășească dorințele și să evite umilințele pentru a avea satisfacție. Ideile din filmele pentru adulți nu sunt întotdeauna de aplicat acasă, dacă partenerul nu este de acord.

Atunci când puterea este folosită greșit poate conduce repede spre hărțurie sexuală și abuz.

6. Accesoriile sexuale

dragoste

Joaca din dormitor nu dăunează cuplului. Prostioarele aduse în pat pot condimenta relația, iar actul sexual poate deveni mai intens. Studiile arată că femeile care folosesc jucării sexuale în timpul masturbării au un apetit sexual crescut. Bărbații nu ar trebui să se simtă deranjați atunci când partenera introduce și un accesoriu sexual în pat, pentru satisfacția cuplului. Dacă este acceptat acest lucru, femeile sunt mai satisfăcute. Psihologic, prejudecățile nu prea au ce căuta într-o relație sexuală.

5. Băieții răi atrag fetele bune

dragoste

În general, femeile sunt atrase de bărbații mai ne-cuminți, rebeli, care joacă după propriile reguli, mai duri. Acest lucru este valabil în anumite circumstanțe. Un studiu publicat în Știința Psihologiei sugerează faptul că femeile sunt orientate spre băieții răi atunci când sunt la ovulație. Și în filme, actorii care joacă asemenea roluri de băieți duri, masculini și atrăgători sunt mai mult pe placul femeilor, față de bărbatul care joacă rolul unui familist și este grijuliu. Totuși, se pare că femeile caută băieții răi pentru relații pasagere.

4. Bine pentru tine! Dar partenerul?

dragoste

Oamenii nu sunt mereu egoiști. Toți vor ca partenerul să fie satisfăcut, dar asta nu este întotdeauna un lucru sigur. Bărbații pot avea un orgasm mai repede în timpul sexului față de femei. La femei de ce nu este la fel? Mulți factori influențează starea femeii în pat, de aici pornește și rapiditatea cu care poate avea orgasmul. Este important de câte ori a mai fost cu același partener înainte, dacă vrea sau nu o relație, precum și alte activități care au loc în intimitate, dar și ce simt ei unul față de celălalt. Mitul conform căruia mărimea contează pică atunci câned femeia nu-l place pe respectivul partener. 90% dintre problemele în atingerea orgasmului sunt de natură psihologică.

3. Fluiditatea sexuală

dragoste

Fluiditatea sexuală se referă la ideea că o persoană este înclinată către diferite răspunsuri sexuale de-a lungul vieții sale sexuale. De cine este atrasă, cu cine se culcă, și cum se identifică într-un context sexual. Femeile sunt mai deschise, iar bărbații sunt considerați mai rigizi. Noile studii arată faptul că obiceiurile sexuale ale bărbaților sun mai puțin definte decât s-ar fi crezut. Alte studii arată faptul că bărbații și femeile nu sunt prea diferiți când vine vorba de fluiditatea sexuală. De exemplu, mai mult de jumătate dintre participanții la un studiu care s-au identificat ca fiind gay sau lesbiene nu au fost atrași 100% de persoane de același sex. Un bun procentaj de bărbați și femei gay a dezvăluit fraptul că au avut contact sexual cu cineva de sex opus în decursul ultimului an. Deci nu este numai alb sau negru, ci și gri!

2. Nu este ceva greșit să privești

dragoste

În afară de predilecțiile morale proprii, unele studii arată că privitul programelor și filmelor pentru adulți nu dăunează sănătății, până la urmă. Psihiatrul David Ley spune că motivele reale pentru dependența de materiale pentru adulți sunt ignorate. Aceste dependențe au efecte pozitive mai mult decât negative. Privitul acestora înseamnă acceptarea variantelor moderne și a noilor reguli în materie de relații și sex.

1. Revenirea

dragoste

Cum să îți revii mai repede și mai bine după o relație decât cunoscând pe altcineva. Starea de revenire este atunci când vrei să faci de toate cu cineva nou cunoscut pentru a uita de trecut. În urma unui studiu ce a presupus ca un grup de studente și boboci să țină un jurnal a activității lor sexuale timp de trei luni de la despărțire a arătat că 66% dintre femei au avut relații sexuale în acest timp, și doar o treime dintre ele au făcut-o pentru a-l uita pe fostul sau din răzbunare. Sexul în faza de revenire de după o relație este o activitate comună, chiar dacă fiecare are motivele personale pentru care face sex cu altcineva… nou.