Minciunile lui Dragomir

Apropo.ro / 14.01.2002, 08:25
Minciunile lui Dragomir
Într-o emisiune televizata, presedintele LPF a fabulat cu spor. El a recurs la metoda pe care a învatat-o cel mai bine la scoala Securitatii: intoxicarea Invitat vineri seara la emisiunea "Nasul", realizata de Radu Moraru pe B1TV, Dumitru Dragomir a rostit cîteva neadevaruri flagrante.


Într-o emisiune televizata, presedintele LPF a fabulat cu spor. El a recurs la metoda pe care a învatat-o cel mai bine la scoala Securitatii: intoxicarea

Invitat vineri seara la emisiunea „Nasul”, realizata de Radu Moraru pe B1TV, Dumitru Dragomir a rostit cîteva neadevaruri flagrante. Primul dintre ele, chiar în legatura cu scandalul în care este implicat în aceste zile: „Afacerea ‘Lacurile'”. Pe scurt, este vorba de un raport al Corpului de Control al primului-ministru, document care dezvaluie ca Primaria Bucurestiului a pierdut sume imense prin asocierea cu diverse firme particulare. Printre acestea s-a regasit si Number One SRL, apartinînd lui Dumitru Dragomir, deputat PRM si presedinte al LPF. În 1996, societatea s-a angajat prin contract sa aduca Primariei un purcoi de bani din exploatarea piscicola a lacurilor Herastrau, Baneasa si Mogosoaia. Mare teapa!

„Nu puteam ajunge la o asemenea suma nici daca în loc de apa ar fi fost tuica sau whisky în toate lacurile bucurestene!”

Ce combate Dragomir? Suma de 10.000 de miliarde de lei (aproximativ 320 de milioane de dolari) care, spune el, i-ar fi fost pusa în cîrca de ProSportul de vineri. Fals! Ziarul a precizat clar ca era vorba de prejudiciul total produs Primariei de firmele nominalizate în raportul Corpului de Control, printre care si Number One SRL. Cifrele imputate societatii lui Dragomir au fost detaliate în ancheta publicata de ProSport sîmbata, pe o pagina întreaga.

„Nimeni nu poate pretinde ca eu am facut vreodata vreun blat. Aratati-mi-l mie pe ala care poate spune asa ceva!”

Raspuns: ha-ha-ha! În 1999, într-un moment de sinceritate, Dragomir a declarat revistei ProSport Magazin: „Odata, la Brasov, am aranjat un meci nul. Acolo era Romica Pascu, caruia eu îi dadusem si postul de presedinte, si casa în centrul orasului. Mai mult, antrenor era Costica Stefanescu, pe care eu îl facusem capitan de Securitate, deci nu erau probleme. Numai ca în minutul 87 ne-au dat gol si ne-au batut cu 1-0. Pe lînga scandalul de pomina, i-am taiat salariul lui Stefanescu”.

Dragomir se referea la partida FCM Brasov – Victoria, disputata pe 27 august 1989. Desi era presedinte la Victoria (clubul Securitatii), el avea asadar puterea sa-l taie de la leafa pe antrenorul Brasovului! Si pentru ce? Pentru ca nu s-a lasat batut!

Ce s-a întîmplat în culise a dezvaluit, la 10 ani dupa desfasurarea evenimentelor, însusi Stefanescu. „Sîmbata, cu o zi înaintea meciului, am fost în vila pe care-o avea în Brasov tovarasul Dragomir. Mi-a spus ca Victoria are mare nevoie de puncte, ca daca sînt om de înteles or sa fie toate bune si toti vom avea numai de cîstigat. Era de fata si tovarasul Pascu, presedintele nostru, de la FCM, care se ruga de mine sa ne lasam batuti, ca nu vrea complicatii”.

Meciul curgea spre 0-0, însa în minutul 82 (si nu 87 cum a retinut Dragomir) a marcat Barbu-„Magiun”, actualul antrenor al Ceahlaului, si 1-0 s-a terminat. Pentru Stefanescu a început cosmarul. „Dragomir m-a amenintat ca n-o sa mai antrenez niciodata, ca sînt un om terminat, ba chiar ca n-o sa mai am loc în tara… Tovarasu’ Pascu se facuse mic de tot, pentru ca Dragomir se jurase ca va retrograda Brasovul. Si se parea ca se va tine de cuvînt, pentru ca brusc au aparut rezultatele catastrofale. 0-4 la Craiova, 0-6 la Oradea, 1-1 acasa cu cei din Scornicesti. Ma pusesem contra unui uragan care ameninta sa mature Brasovul din Divizia A. Atunci m-am prezentat la primul-secretar pe municipiu si l-am anuntat ca renunt la postul de antrenor. Au urmat zile teribil de grele. Mi-am mutat lucrurile mai de pret din casa la niste prieteni, iar sotiei si copiilor mei le-am spus sa fie atenti la fiecare pas. Îmi era o frica teribila, noroc ca a venit Revolutia!”.

Aceste dezvaluiri i-au apartinut nu unui om personaj oarecare, ci fostului capitan al „Craiovei Maxima”, cel care a jucat 490 meciuri în Divizia A (record absolut) si 66 în echipa nationala.

„Într-o zi au plecat la Sîrbu si m-am trezit cu redactia goala”

Adevarul e urmatorul: în martie 1997, cînd angajatii „Sportului românesc” si-au dat demisia în bloc pentru a lansa un ziar mai modern – „ProSportul” de azi -, Dragomir a platit tribut comportamentului sau de stapîn de sclavi. Un exemplu: însusi redactorul-sef al ziarului avea un salariu mai mic de 200 de dolari! Totusi, redactorii demisionari au acceptat sa mai lucreze doua saptamîni – chiar si neplatiti! – pentru ca ziarul sa nu-si înceteze aparitia pîna la formarea unei noi redactii.
Sursa: www.prosport.ro