Miniseria de acțiune „Ultimele Pantere”, cu Tahar Rahim și Samatha Morton, în iunie, la Focus Sat TV

De: Ana Obretin / 31.05.2022, 10:46
Miniseria de acțiune „Ultimele Pantere”, cu Tahar Rahim și Samatha Morton, în iunie, la Focus Sat TV

Miniseria de acțiune „Ultimele Pantere/ The Last Panthers” (2016), o poveste inspirată de celebrii hoți de bijuterii Panterele Roz, va fi difuzată din 6 iunie, în serile de luni și joi, de la 21:30, la Focus Sat TV și în aplicația Focus Sat.

Producția de 6 episoade urmărește desfășurarea anchetei, dar oferă și o imagine complexă asupra fenomenului de crimă organizată transfrontalieră din Europa zilelor noastre. „Ultimele Pantere” reprezintă o colaborare franco-britanică, creată de Jack Thorne și regizată de Johan Renck. La începutul mileniului, capitalele din întreaga Europă, de la Londra la Liechtenstein, au fost ținta unor furturi de bijuterii. Acestea au fost orchestrate de „Panterele Roz”, o bandă renumită pentru raidurile îndrăznețe care aveau loc în plină zi, dar și pentru evadările spectaculoase. Însă, după ce au terorizat bijutierii din Europa timp de un deceniu, aceștia au dispărut brusc, potrivit unui comunicat remis Apropo de Focus Sat TV.

Serialul începe cu un furt de diamante în sudul Franței ce poartă toate semnele distinctive ale Panterelor. Cu o excepție tragică: uciderea unei fetițe în timpul operațiunii. Incidentul dă startul unei vânători pentru prinderea hoților de diamante și a criminalului, declanșând o serie de evenimente în întreaga Europă în care sunt implicați comisarul francez de origine algeriană Khalil Rachedi (Tahar Rahim) și agentul britanic de asigurări Naomi Franckom (Samantha Morton).

Seria „Ultimele Pantere”, filmată în Serbia, Marea Britanie, Franța și Muntenegru, a fost nominalizată în 2016 la premiile BAFTA și a câștigat trofeul Best Graphic Design: Titles oferit de Royal Television Society din Marea Britanie. Muzica de generic este piesa „Blackstar” a lui David Bowie. Jurnalistul francez Jérôme Pierrat și scenaristul britanic Jack Thorne au semnat scenariul și au creat o poveste ce descrie o interacțiune complexă a crimei, a istoriei personajelor și a geopoliticii.

Producția „Ultimele Pantere” este disponibilă și în Aplicația Focus Sat alături de alte seriale europene de succes realizate de Canal+ precum: „Posedare”,  „Regele Varșoviei”, „Planeta celor singuri”, „Pro și contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” (2 sezoane).

CITEȘTE ȘI: Miniseria de 6 episoade „Posedare” (Possessions, 2020) are premiera la Focus Sat TV

Foto: Focus Sar TV