Miniseria „România sălbatică”, din 12 mai pe HBO Max

De: Ana Obretin / 10.05.2022, 15:18
Miniseria „România sălbatică”, din 12 mai pe HBO Max

Miniseria de trei episoade „România sălbatică”, realizată de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionată de abonații platformei de streaming HBO Max din 12 mai. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

Recompensat la premiile Gopo 2022 cu trofeele pentru cel mai bun documentar, cea mai bună muzică originală și cel mai bun sunet, filmul „România sălbatică”, a avut premiera la TIFF 2021 și s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Miniseria „România sălbatică” oferă publicului ocazia de vedea, într-o nouă formă, rezultatul muncii unei echipe care a adunat mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție. Narate în limba română de Melania Medeleanu și în versiunea în limba engleză de Peter Venn, cele trei episoade poartă spectatorul într-o emoționantă călătorie prin locuri spectaculoase și greu accesibile, oferindu-ne povești unice despre biodiversitatea țării.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au decis în 2018 să ducă la bun sfârșit un film documentar de amploare, continuând astfel munca începută în 2010 cu fotografierea celor 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și o rezervație a Biosferei), demers finalizat cu o expoziție de fotografie în aer liber, vizitată de peste 50.000 de oameni din marile orașe din țară.

Dan Dinu fotografiază natura de mai bine de 20 de ani, jumătate din această perioadă dedicând-o proiectului România Sălbatică. Este membru fondator și președinte Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România) și a colaborat cu multe ONG-uri de mediu în proiecte de conservare a naturii. Lucrează în domeniul filmului documentar din 2013, fiind parte atât din producții locale, cât și din proiecte de anvergură pentru NatGeo Wild sau BBC.

Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experiență, s-a alăturat proiectului în 2014 și alături de Dan Dinu a fondat NTD Film, sub tutela căruia a produs mai multe filme, unele dintre acestea selectate sau premiate la festivaluri de film din întreaga lume. De-a lungul timpului a filmat și pentru producții de anvergură difuzate de NatGeo Wild. Este un colaborator frecvent al ONG-urilor de mediu, alături de care a lucrat la diferite proiecte de conservare și educare.

Episoadele miniseriei vor fi difuzate pe 12, 19 și 26 mai pe HBO Max.

CITEȘTE ȘI: Două seriale „Sherlock Holmes”, în dezvoltare la HBO Max; show-urile, produse de Robert Downey Jr.

Foto: HBO Max