Ministrul croat al Apararii a salvat de la înec o turista slovaca

Apropo.ro / 20.08.2005, 16:01
Ministrul croat al Apararii a salvat de la înec o turista slovaca
Ministrul croat al Apararii, Berislav Roncevic, a salvat de la înec o tânara turista din Slovacia, pe insula Brac, în sudul litoralului acestei țari, apoi i-a acordat primul ajutor, transmite AFP, citând presa locala. Roncevic, aflat în concediu cu familia la Brac, a

Ministrul croat al Apararii, Berislav Roncevic, a salvat de la înec o tânara turista din Slovacia, pe insula Brac, în sudul litoralului acestei țari, apoi i-a acordat primul ajutor, transmite AFP, citând presa locala.

Roncevic, aflat în concediu cu familia la Brac, a remarcat ca tânara care tocmai plonjase în apa se lovise de o stânca și plutea inconștienta. Ministrul a pornit înot catre ea și a adus-o la mal ajutat de o alta persoana.

„Am transportat-o pe plaja. Avea pulsul foarte slab. I-am facut respirație gura la gura și masaj cardiac”, a povestit Roncevic cotidianului Jutarnji List. În acest timp, soția lui, care este infirmiera, i-a dat instrucțiuni.

Ranita la coloana vertebrala, victima, Marek Randjak, în vârsta de 19 ani, a fost transportata ulterior la un spital din Zagreb, iar medicii cred ca se va reface rapid.

Litoralul croat este una din destinațiile preferate ale turiștilor slovaci. Croația a fost vizitata în 2004 de opt milioane de turiști, adica de aproape doua ori mai mult decât populația sa.

Mediafax

Tags: