Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si-a anuntat demisia

Apropo.ro / 09.12.2007, 15:40
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si-a anuntat demisia
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat ca va renunta la functie, pentru ca nu vrea sa participe la "aceasta mascarada" a lui Basescu.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la functie si a promis ca atunci cand "aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit" se va intoarce pentru a continua reforma in justitie.

Chiuariu a spus ca l-a anuntat, inca de sambata, pe premierul Tudor Chiuariu despre decizia sa de a demisiona si ca, desi il sustine, seful Guvernului ii va accepta cererea.

Intreaga conferinta de presa a lui Chiuariu s-a constituit intr-un raspuns adresat presedintelui Traian Basescu, de altfel ministrul incepandu-si declaratia cu formula "Domnule Basescu", pe care a mai folosit-o de cateva ori dupa aceea.

"Domnule Basescu, constat cu dezamagire ca incercati prin orice mijloace sa faceti uitat esecul dumneavoastra de la referendum si semi-esecul Partidului Democrat de la alegerile pentru Parlamentul European. Dupa ce ati pierdut increderea majoritatii romanilor, ati revenit la ocupatia dumneavoastra principala: declansarea unor conflicte fara obiect cu acei oameni politici pe care ii considerati adversari. Pe 25 noiembrie, romanii au spus raspicat ca nu doresc un regim de mana forte in Romania. Romanii isi doresc libertate! Libertatea de a alege, libertate de initiativa, libertati civile. Sunt valorile pe care eu si Partidul National Liberal le pretuim si le promovam", si-a inceput ministrul declaratia de presa.

Raspunzand presedintelui, Chiuariu a spus ca nu a gresit cu nimic si ca refuza sa participe la "aceasta mascarada".