Ministrul Muncii vrea reducerea numarului de functionari publici

Apropo.ro / 04.08.2007, 17:06
Ministrul Muncii vrea reducerea numarului de functionari publici
Numarul angajatilor din administratia publica locala si centrala ar trebui sa scada cu zece la suta, a declarat, sâmbata, într-o conferinta de presa sustinuta la Galati, Paul Pacuraru, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES). "Exista o analiza pe care o avem în

Numarul angajatilor din administratia publica locala si centrala ar trebui sa scada cu zece la suta, a declarat, sâmbata, într-o conferinta de presa sustinuta la Galati, Paul Pacuraru, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES).

„Exista o analiza pe care o avem în momentul de fata în atentie, de reducere cu aproximativ zece la suta a posturilor din administratia centrala si locala. Practic, avem o administratie care se hiperdimensioneaza si cred ca redimensionarea pe numar de posturi, de functii, este obligatorie. Altfel, vom ajunge o tara în care personalul bugetar este preponderent numeric. Intentionez sa propun Guvernului adoptarea unei astfel de masuri”, a declarat Paul Pacuraru.

Propunerea de reducere a personalului din administratia publica locala si din institutiile guvernamentale se va face fie prin redirectionarea personalului, fie prin plafonarea salariilor, determinând astfel functionarii publici sa renunte „de buna-voie la posturi”.

Mediafax