Ministrul nipon al Agriculturii si-a dat demisia

Apropo.ro / 03.09.2007, 09:54
Ministrul nipon al Agriculturii si-a dat demisia
Ministrul nipon al Agriculturii, implicat într-un scandal financiar, a demisionat, luni dimineata, la doar o saptamâna dupa remanierea guvernamentala menita sa refaca imaginea Executivului condus de premierul conservator Shinzo Abe, relateaza AFP. Demisia ministrului Agriculturii,

Ministrul nipon al Agriculturii, implicat într-un scandal financiar, a demisionat, luni dimineata, la doar o saptamâna dupa remanierea guvernamentala menita sa refaca imaginea Executivului condus de premierul conservator Shinzo Abe, relateaza AFP.

Demisia ministrului Agriculturii, Takehido Endo, reprezinta o lovitura puternica pentru Abe, a carui popularitate a crescut în urma remanierii echipei guvernamentale, masura determinata de înfrângerea în alegerile organizate la sfârsitul lunii iulie.

Endo, în vârsta de 68 de ani, este cel de-al cincilea ministru care paraseste Guvernul de la Tokyo de la preluarea puterii de catre Abe, în urma cu un an. El va fi înclocuit de fostul ministru al Mediului, Masatoshi Wakabayashi.

„Mi-am prezentat demisia în aceasta dimineata pentru a evita diminuarea încrederii în Ministerul Agriculturii”, a declarat Endo într-o conferinta de presa organizata dupa o scurta întâlnire cu premierul.