Mioara Roman, curtata de liderul libian Gaddafi

Apropo.ro / 07.10.2011, 10:50
Mioara Roman, curtata de liderul libian Gaddafi
Mioara Roman, fosta jurnalista pe vremea comunismului, isi aminteste de intalnirea cu liderul libian Gaddafi care nu a ezitat sa ii faca complimente.

Fosta sotie a lui Petre Roman, Mioara Roman, isi aminteste de intalnirea cu Muammar Gaddafi, cand liderul libian a vizitat Romania. Se intampla pe vremea comunismului, iar ea era jurnalista si a fost cea care l-a intampinat pe lider la conferinta de presa organizata. Mioara este o vorbitoare de limba araba.

Mioara era insotita de o alta colega, insa Gaddafi a spus clar si raspicat ca vrea sa ii acorde un interviu ei, si nu colegei, pe motiv ca era cu mult mai frumoasa.

„Cand a venit in Romania, l-am intampinat si am vorbit cu el in araba. La conferinta de presa, el imi facea semne iar mie imi era jena de Ceausescu. I-a spus unei ziariste americane ca nu-i da interviu ca e urata si rea si a zis ca imi da mie ca sunt frumoasa si stiu limba araba. In decembrie ’89 Gaddafi l-a sunat pe Ion Iliescu si a cerut sa vorbeasca cu seful revolutiei”, ne-a mai spus ea.

Mioara, desi a trecut printr-un divort si multe alte probleme, se declara acum o femeie mai puternica.

„La ora actuala sunt un om greu de invins pentru ca nu mai am nimic de pierdut. Mi-am trait viata si mi-am crescut copiii”, spune Mioara Roman.