Mirabela Dauer este invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

De: Nicoleta Lepădatu / 14.07.2022, 09:00
Mirabela Dauer este invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

 Cântăreața de muzică ușoară Mirabela Dauer este invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 16 iulie, începând cu ora 19.00.

Născută pe 9 iulie 1947 în București, Mirabela Dauer are o carieră fantastică. A lansat numeroase șlagăre, are peste 40 de albume imprimate și peste 600 de melodii.

În anul 1963 a debutat alături de formația rock Roșu și Negru cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 a urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu. În 1970 a debutat la televiziune în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu. A interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).

A primit numeroase premii și distincții iar în 2004 a fost decorată cu Ordinul Național „Meritul Cultural” – clasa I în grad de „Cavaler”, de către Președintele României.

”Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”, ”Mulțumesc iubită mamă”, ”Morărița”, ”Frunza mea albastră”, ”Dormeau pe-o frunză două stele”, ”Taina nopții” sau ”Dimineți cu ferestre deschise” sunt câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale sale.

Urmărește interviul integral cu Mirabela Dauer, sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

CITEȘTE ȘI: Cu o experiență de peste 25 de ani în presa din România, Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, lansează podcastul ALTCEVA

Foto: Grupul Gândul