MIRACULOS: Cum a supravietuit un copil nascut fara sange in corp

Apropo.ro / 28.01.2012, 13:25
MIRACULOS: Cum a supravietuit un copil nascut fara sange in corp
Un bebelus care a fost nascut fara sange in corp, din cauza unei afectiuni numite Vasa Previa, a supravietuit gratie medicilor.

Oliver Morgan este un copil special, care a invins moartea ca prin miracol.

Inca de cand se afla in pantecele mamei, Oliver a ramas fara pic de sange in organism, din cauza unei afectiuni grave, iar cand s-a nascut era palid si nimeni nu-i dadea vreo sansa de supravietuire. Mediciii nu au reusit sa gaseasca puls in corpul lui pentru 25 de minute, insa nu au renuntat!

Dupa ce i-a fost dat oxigen si i-au fost facute masaj cardiac si transfuzie de sange, inima lui a inceput sa bata, spre uimirea tuturor.

Oliver Morgan

Momentul i-a impresionat atat de mult pe medicii din echipa care l-a salvat, incat cativa dintre ei au inceput sa planga de emotie.

Oliver are acum 1 an si 3 luni, iar parintii lui inca nu si-au revenit dupa socul de la nastere. „Nasterea lui a fost atat de traumatizanta incat nu am reusit sa ma adun pana acum pentru a spune lumii povestea lui. S-a nascut mort, fara pic de sange in corp, iar acum e langa mine si imi zambeste. Nu le voi putea multumi niciodata indeajuns medicilor pentru acest cadou minunat pe care mi l-au facut”, a povestit Katy, mama lui Oliver, in varsta de 36 de ani.

In pantecele mamei, copilul-minune a sangerat aproape pana la moarte din cauza unei afectiuni care se numeste Vasa Previa. Boala consta in formarea unei vene suplimentare in burtica mamei.