Mircea Albulescu a murit în această dimineaţă! Actorii din România sunt în stare de şoc

De: Nicoleta Nicolae / 08.04.2016, 10:26


Mircea Albulescu a murit în această dimineaţă! Actorii din România sunt în stare de şoc
Actorul Mircea Albulescu a murit vineri. Trupul neinsufletit al actorului va fi depus sambata in foaierul Teatrului National din Bucuresti.

Mircea Albulescu a murit astăzi, la vârsta de 81 de ani.
Mâine, între orele 10 – 14, marele actor va fi depus în foaierul sălii mari de la Teatrul Naţional, după care va fi dus la cimitirul Reînvierea.
Mircea Albulescu va fi înmormântat duminică, de la ora 14:00, la acelaşi cimitir, Reînvierea.

Actorii din România sunt în stare de şoc. Un alt coleg de breaslă a părăsit scena.Mircea Albulescu s-a stins din viaţă.Stela Popescu şi-a găsit cu greu vorbele.

Actriţa a intrat prin telefon în cadrul emisiunii „Star Matinal” de la Antena Stars, iar vestea a picat ca un trăsnet. „Vai de mine. Mircea a murit? Mircea Albulescu? Îngrozitor! Mi-aţi dat o veste îngrozitoare. A fost la noi la spectacol în urmă cu câteva zile. Nici nu mă aşteptam. Pleacă pe rând crema artiştilor. Nu era un depresiv, un om care să se plângă. Avea un diabet, dar asta nu l-a oprit să joace. Ultima oară când l-am văzut era cel mai bun dintre toţi. Era un foarte bun actor”, a declarat Stela Popescu pentru Antena Stars.

„Vestea este cutremurătoare, un om care demonstrat toată cariera lui un comportament deosebit. Am jucat cu el, cu bucurie, în filme. La lucru se cunoaşte caracterul unui om. Am întalnit studenţi care vorbesc frumos despre el, studenţi cărora le-a predat. O delicateţe, o nobleţe sufletească. Nu îmi vine a crede. S-a mai stins o stea a cinematografiei, a teatrului. Este incredibil. Nu m-am dezmeticit încă. Vestea este cu adevărat cutremuratoare. Dumnezeu să îl odihnească!”, a declarat Ion Dichiseanu la Antena 3.


Tamara Buciuceanu. „Îmi pare şi mie rău. A murit un om cu har, un profesionit, rămâne în amintirea mea, emoţia este foarte mare. Nu-mi place să vorbesc prea mult. Să aibă odihna uşoară, sus în cer. Dispar atâţia oameni de valoare.”, a declarat actriţa pentru Antena Stars.

Mircea Albulescu, pe numele său real Iorgu Constantin Albulescu, a fost unul dintre numele grele ale scenei artistice româneşti. A fost nu doar actor, ci şi profesor universitar, publicist, poet, prozator şi membru al Uniunii Scriitorilor.

De-a lungul anilor a bucurat generaţii întregi cu rolurile interpretate în teatru, dar şi în cinematografie.

S-a căsătorit la vârsta de 22 ani şi în urma căsniciei de peste 50 ani, a rezultat un fiu, Matei. Soţia sa a decedat în anul 2007. Actorul are şi un nepot, pe nume Vladimir.

În toamna anului 2015, Albulescu spunea într-un interviu: ”Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”.