Mircea Basescu vorbeste in exclusivitate despre scandalul cu armament

Apropo.ro / 27.08.2009, 15:10
Mircea Basescu vorbeste in exclusivitate despre scandalul cu armament
Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, vorbeste in exclusivitate despre scandalul in care este implicat.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a fost de acord sa vorbeasca in exclusivitate despre scandalul cu armament care a izbucnit in jurul numelui sau.

Mircea Basescu este asociat cu fiica unui director in Ministerul Economiei si cu un fost loctiitor al Departamentului Armamente din MApN. Impreuna detin firma Defense, Security and Intelligence CO – Desintco SRL. despre care se banuieste ca este implicata in diverse contracte militare. Firma isi propunea sa intre pe piata internationala de armament.

In momentul in care presedintelui Traian Basescu i s-a adus la cunostinta intentia fratelui sau, el i-a cerut imediat sa se retraga din afacere.

Presedintele a fost imediat bagat in acest subiect si suspectat de absenta sa de Ziua Marinei, zi care a coincis cu organizarea primei expozitii de armament a firmei unde Mircea este actionar.

mircea si traian basescu

Mircea si Traian Basescu

Ca urmare a izbucnirii acestui scandal, Mircea Basescu a oferit un interviu in exclusivitate pentru Ziarul Ring:

"Faptul ca numele dvs. a fost in centrul acestui scandal a afectat si credibilitatea fratelui dumneavoastra, presedintele Romaniei. Care credeti ca este parerea pe care si-au format-o oamenii de rand?"

Mircea Basescu: "Uitati cum definesc eu ideea de scandal la care faceti dumneavoastra referire. Faptul ca eu m-am asociat intr-o societate despre care stiam ca organizeaza expozitii nu are cum sa afecteze imaginea nimanui. Singurul lucru pe care mi-l reprosez este legat de faptul ca am raspuns invitatiei de asociere cu EADS in conditiile in care nu am evaluat corect gradul de disperare al adversarilor politici ai fratelui meu care, iata, sunt dispusi sa se agate de orice pentru a provoca scandal in jurul imaginii acestuia".

"Credeti ca ar trebui sa ii cereti scuze fratelui dumneavoastra, presedintele Traian Basescu?"

Mircea Basescu: "I-am creat de multe ori necazuri sau neplaceri si el m-a iertat de fiecare data, fara sa fie nevoie sa imi cer scuze. Sa stiti ca este un om foarte corect, drept si bun".

Citeste interviul integral, pe ZiarulRing.ro