Mircea Diaconu va fi cercetat de ANI

Apropo.ro / 27.10.2011, 10:25
Mircea Diaconu va fi cercetat de ANI
ANI sesizeaza Parchetul instantei supreme sa-l cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese pe Mircea Diaconu.

ANI a sesizat Parchetul instantei supreme sa il cerceteze pe Mircea Diaconu pentru detinerea functiei de senator si director la Teatrul „Nottara”, dar si ca a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la teatru.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mircea Diaconu, director in cadrul Teatrului „C.I. Nottara” si senator a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei.

In urma evaluarilor demarate in 15 noiembrie 2010, s-au constatat ca in 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, sotia lui Mircea Diaconu, in calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, in data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diana Diaconu a exercitat, in perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august 2007, functia de actor in cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.

Citeste mai multe detalii despre Mircea Diaconu cercetat, pe Mediafax