Mircea Radu a ajuns cu a sa caravană în Oltenia. Când începe “Ie, Românie”? – FOTO

De: Cristiana Trifu / 14.02.2018, 14:28
Mircea Radu a ajuns cu a sa caravană în Oltenia. Când începe “Ie, Românie”? - FOTO
Mircea Radu a ajuns cu a sa caravană în Oltenia. Când începe “Ie, Românie”?

“Ie, Românie”, show-ul care le va oferi telespectatorilor şansa de a descoperi ţara aşa cum nu au avut ocazia până acum, începe de Mărţişor, la Antena 1. Emisiunea prezentată de Mircea Radu se va difuza în fiecare zi de joi şi vineri, de la ora 21.15.

Aşadar, joi, 1 martie, de la ora 21.15, şi vineri, 2 martie, de la aceeaşi oră, telespectatorii Antenei 1 se vor întâlni cu Mircea Radu, prezentatorul show-ului, în cea mai aşteptată aventură rurală, al cărei scop este acela de a găsi cele mai frumoase şi harnice fete de la sat, dar şi talentele autentice din nouă regiuni istorice ale ţării: Maramureş, Bucovina, Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania, Crişana, Banat şi Dobrogea. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi.

Mircea Radu şi caravana “Ie, Românie” cutreieră de câteva săptămâni ţara, în căutare de fete mândre, tradiţii şi localnici talentaţi. În fiecare regiune, prezentatorul show-ului a avut drept ajutoare două vedete. Zilele trecute, în Oltenia, Mircea i-a avut alături în demersul său pe interpreţii Maria Cârneci şi Jean de la Craiova. La intrarea în ţinutul Olteniei, oaspeţii de la Bucureşti au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, şi cu un taraf popular.

“A fost o experienţă extraordinară vizita în Oltenia. Am înregistrat aici chiar un record de participare, căci în Oltenia au venit cele mai multe fete la concurs. Cred că oamenii aşteaptă cu mare drag şi nerăbdare această emisiune. Mi-am dat seama de asta, văzându-i cum se comportă atunci când ajungem la ei. Asta îmi dă o stare bună, pozitivă”, spune Mircea Radu.
În Oltenia, Mircea a mâncat pentru prima dată sarmale cu… piftie. “Combinaţia de sarmale fierbinţi şi piftie rece este foarte interesantă. Aş mai fi pus un pic de usturoi la piftie, dar şi aşa a fost foarte bună. Tot în Oltenia am băut cel mai bun sirop din muguri de brad. Îmi pare rău că nu am avut timp să mă bucur de zaibărul oltenesc, care este foarte bun la gust. În toate zilele în care am stat acolo, am reuşit să beau doar un singur pahar”, mai spune prezentatorul show-ului.

Emisiunea ,,Ie, Românie” este un format care presupune explorarea celor mai frumoase zone ale regiunilor istorice, cu scopul de a descoperi oameni care pot reprezenta cu mândrie ţara. Fiecare dintre ediţii, ce va fi prezentată în două episoade pe săptămână, va avea doi invitaţi speciali, două vedete ce vor bate colţurile României la pas, în căutarea de fete frumoase şi oameni talentaţi. După etapa de preselecţii şi cea a probelor practice, concurenţii aleşi vor fi nevoiţi să demonstreze că pot menţine tradiţia vie, indiferent de tipul talentului lor, într-o gală regională. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi. Ulterior, în ultima săptămână a reality show-ului, capitala va găzdui finala naţională, unde acelaşi juriu va alege cea mai mândră dintre cele nouă fete descoperite de vedetele participante, în regiunile istorice ale României.