Mircea Sandu propune un cod de conduita publica

Apropo.ro / 27.03.2008, 15:28
Mircea Sandu propune un cod de conduita publica
In aceasta dimineata, Mircea Sandu a convocat o sedinta in care acesta le-a prezentat conducatorilor de club un cod de conduita publica.

In aceasta dimineata, presedintele FRF, Mircea Sandu a convocat o sedinta in care acesta le-a prezentat conducatorilor de club un cod de conduita publica.

Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo, a fost prezent la aceasta intalnire si a declarat ca este de acord cu introducerea unui asemenea cod deoarece acesta presupune mai mult respect din partea tuturor celor ce sunt implicati in evenimentele fotbalistice.

"Federatia a vrut sa puna in discutie un cod de conduita publica, in special in legatura cu declaratiile de presa si relatiile publice dintre toti participantii la competitie. Este o initiativa buna. Acest cod de conduita trebuie mai intai asimilat si apoi, prin educatie si cultura, va fi si respectat. El nu se va impune numai prin faptul ca s-a prezentat. A fost prezentat, de asemenea, si codul de conduita promovat de UEFA si FIFA si nu poate sa fie decat o forma de raportare la mijloace de terapie a unor declaratii care in ultimul timp au fost tot mai nefaste in relatiile interumane si intercluburi. Un mesaj pe care il transmitem opiniei publice, acela de a respecta sportivii, competitia si pe ceilalti participanti la evenimentul fotbalistic", a spus Nicolae Badea.

Aceasta sedinta a fost prefatata inca de aseara de presedintele FRF, acesta declarandu-se dezamagit de scandalurile provocate de investitorii din fotbal si de promovarea excesiva pe care acestia o primesc, in loc ca intreaga atentie sa fie indreptata catre jucatorii si antrenorii echipelor.

"Intalnirea cu investitorii din Liga I are un singur scop, vrea sa punem bazele unui acord de neagresiune. Sunt probleme grave in campionatul romanesc. Nu vreau sa mai promovam investitorii ci doar jucatorii si antrenori. Daca declaratiile negative se opresc atunci va fi bine si in teren si in tribune” a declarat Mircea Sandu, inca de aseara.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!