Mircea Solcanu a făcut sarmale de Crăciun

Apropo.ro / 27.12.2012, 09:00
Mircea Solcanu a făcut sarmale de Crăciun
Mircea Solcanu, colegul lui Cabral şi prezentatorul “Poveştirilor de noapte” de la Acasă TV şi–a dorit să petreacă un Crăciun liniştit, în familie, la Constanţa. A învăţat să facă sarmale, a primit colindători şi s–a relaxat cât a putut!

– Cum ai petrecut Crăciunul în acest an?
Anul acesta am stat acasă, la Constanţa, cu mama şi cu Rich, iar din experienţa mea recentă am învăţat că nu ne petrecem suficient timp cu cei dragi, iar la un moment dat regretele nu ne ajută şi nu ajută nimănui.

– Ce tradiţii respectaţi de Crăciun?
Ca la români, cele culinare, însă înainte de cele culinare, liturghia de noapte de la orice biserică catolică, deşi sunt ortodox. Ador însă să vină colindători, pentru că am nostalgia mersului cu colindul.

– Cine a pregătit masa de Crăciun?
Mama, dar anul acesta am asistat-o din dorinţa de a învăţa şi eu.

Mircea Socanu

– Aveţi anumite tabieturi legate de această sărbătoare?
Concertul de pe 1 ianuarie transmis de la Viena este un ritual pe care l-am moştenit de la mama şi îl continui. Îmi doresc însă măcar o dată în viaţă să fiu în sala aceea de la Palatul Hoffburg unde are loc Concertul de Anul Nou. În timpul concertului, care este la prânz, intotdeuna stăm şi la masă.

– Ai gătit şi tu? Ce anume?
Am învăţat să fac sarmale, iar de friptură m-am ocupat personal.

– Unde şi cum petreci Revelionul în acest an?
Într-un club cu prietenii, o să fie un remember al unui an în care tuturor ne-a mers excelent şi credem că amintirile plăcute şi fericite o să aducă altele noi în anul ce vine.

– Ce îţi doreşti pentru anul următor?
Pace, Bine şi Iubire, dar şi multă sănătate.