Mircea Solcanu – La naiba, cîte scandaluri ne prezintă!

Apropo.ro / 09.03.2009, 00:00
Mircea Solcanu - La naiba, cîte scandaluri ne prezintă!
Din 9 martie, în cadrul emisiunii “Poveştiri de noapte”, Mircea Solcanu comentează, în avanpremieră, cele mai picante ştiri din ziarele de a doua zi. Noua rubrică se numeşte “La naiba, să poveŞtim”.

-Ce conţine rubrica ta de la “Poveştiri”?
Rubrica are 5 minute, timp suficient să întorc pe toate feţele ştirile mondene ale zilei care urmează. În cadrul “Poveştirilor de noapte”, vom face un fel de avanpremieră a ştirilor din ziarele de a doua zi, astfel încît telespectatorii noştri să afle primii cele mai fierbinţi şi scandaloase noutăţi din lumea strălucitoare a vedetelor de la noi.

– De ce crezi că te numeri printre preferaţii publicului?
Datorită sincerităţii care mă caracterizează şi a stilului meu puţin diferit faţă de ceea ce există pe piaţa media din România. Apoi, cred că a contat foarte mult faptul că, înainte de a fi prezentator, am fost reporter şi am intrat în lumea showbiz-ului românesc.

– Ce ai făcut prima oară la Acasă?
După ce m-am acomodat cu Bucureştiul, eu fiind un constănţean liniştit de felul meu, am făcut ce ştiam eu mai bine – reportaje cu vedete de la noi. Şi, credeţi-mă, la început nu a fost uşor deloc, poate şi pentru că ”Poveştirile de noapte” au fost deschizător de drumuri în acest dome­niu al vieţii mondene prezentate pe micul ecran. Iniţial, lumea era un pic reticentă.

Cum e să fii gay în România?

– Ţi-a fost greu să recunoşti public că eşti homosexual?
Nu a fost un moment uşor, dar nu regret nici măcar o secundă alegerea făcută. M-a făcut să simt liber, să nu mă ascund, să fiu eu. M-am simţit eliberat că am putut împărtăşi cu cei de acasă acest lucru şi că ei au înţeles. Dovadă stă audienţa emisiunii pe care o prezint alături de Cabral, lider pe piaţă pe segmentul ei orar.

– Ce îţi place să faci în timpul liber?
Mai nou, conduc! Mi-am luat carnet de trei săptămîni şi mi-am descoperit o nouă pasiune – şofatul. În afară de asta, mă joc cu căţe­luşul meu, Rich, şi îmi petrec timpul liber alături de prietenii mei.

– Ce tabieturi ai?
Vineri seara e seară de gătit. De exemplu, săptămîna trecută am gătit vită thai, e o reţetă thailandeză care-mi iese foarte bine. Cel puţin aşa spun cei care au mîncat şi au supravieţuit! Îmi place să gătesc pentru că în bucătărie mă relaxez, îmi place să mai adaug şi ceva de la mine în reţetă, să fie mai savuroasă şi originală.

– Cînd vii la serviciu, te însoţeşte căţeluşul pe care ţi l-ai luat de puţină vreme?
Da, Rich e acum parte din viaţa mea şi din geanta mea. E un Yorkshire Terrier Toy, are trei luni, multă energie şi personalitate. S-ar putea spune că-mi seamănă, nu, la naiba!

– În realitate, ai ticurile verbale pe care le auzim la televizor?
”La naiba!” îmi aparţine 100%. Nu mai ştiu cînd a apărut prima dată, dar a devenit o emblemă personală. Cred că totuşi vine din copilărie, cînd mama ne-a interzis mie şi surorii mele să rostim numele diavolului în casă, dar ne-a dat voie să spunem, rar, e drept, ”la naiba”. Şi cred că de atunci mi-a rămas acest tic verbal.

”În puii mei” nu-mi aparţine, nu am folosit niciodată această sintagmă. Şi nici n-aş face-o. Lui Mihai Bendeac îi iese mult mai bine!

“Nu-i showbiz ca showbiz-ul românesc”

De luni pînă joi, telespectatorii vor afla totul despre cele mai fierbinţi şi mai scandaloase noutăţi din lumea strălucitoare a vedetelor. Rubrica ”La naiba, să poveŞtim” îi are în prim-plan pe protagoniştii celor mai recente scandaluri, despărţiri sau împăcări neaşteptate, iar Mircea, în stilul spumos care l-a consacrat, va întoarce pe toate feţele evenimentele mondene ale zilei ce urmează.

“Îmi doream de foarte mult timp o astfel de rubrică, este pe sufletul meu. Telespectatorii vor afla primii de la noi care este ştirea de primă pagină a ziarelor mondene de a doua zi. Că nu-i showbiz ca showbiz-ul românesc, la naiba!”, spune vedeta Acasă.

“La naiba, să poveŞtim”,
rubrică în cadrul “Poveştirilor de noapte” – Luni – Joi, 22.00, Acasă TV