Mirel Radoi si Petre Marin, cercetati pentru marturie mincinoasa! (Prosport)

Apropo.ro / 18.12.2008, 18:09
Mirel Radoi si Petre Marin, cercetati pentru marturie mincinoasa! (Prosport)
Mirel Radoi si Petre Marin vor fi cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru marturie mincinoasa, scrie Prosport.

Jucatorii echipei Steaua, Mirel Radoi si Petre Marin vor fi cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru marturie mincinoasa, in legatura cu declaratiile pe care le-au dat in dosarul "Valiza", in care Gigi Becali a fost trimis, joi, in judecata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in dosarul "Valiza", s-a decis disjungerea si continuarea cercetarilor fata de marturiile mincinoase pe care cei doi jucatori le-ar fi dat pe parcursul anchetei. In documentul citat se arata ca cercetarea penala fata de Radoi si Marin pentru marturie mincinoasa va fi facuta de Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Cei doi fotbalisti au scapat de acuzatia de complicitate la savarsirea unor infractiuni. Fata de Mirel Radoi si Petre Marin nu s-a inceput urmarirea penala in dosarul "Valiza" pentru "infractiunea prevazuta de articolul 26 din Codul Penal (CP) raportat la articolul 255 CP si art. 6 din Legea nr.78/2000 fiind incidente prevederile art.10 litera d din Codul de Procedura Penala, fapta acestora neintrunind elementele constitutive ale infractiunii, lipsind in plan subiectiv intentia ca forma a vinovatiei penale ceruta de lege, constatandu-se in subsidiar existenta unei responsabilitati de ordin disciplinar prevazuta in Regulamentele FRF", se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie in aceasta cauza.

Mai multe detalii despre ancheta DNA, pe Prosport.ro.

Imagine: MediafaxFoto