Mirela Boureanu Vaida, pe urmele Mihaelei Rădulescu

Apropo.ro / 20.02.2013, 08:00
Mirela Boureanu Vaida, pe urmele Mihaelei Rădulescu
Prezentatoarea emisiunii “Mireasă pentru fiul meu” se consideră o noră bună şi asta pentru că are o relaţie extraordinară cu socrii ei. A fost de când se ştie un om curajos, care a spus “Da!” provocărilor din viaţa ei. Şi poate tocmai de aceea Mirela nu s-a mulţumit doar cu postura de prezentatoare a unei emisiuni TV, iar acum o putem urmări şi pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” sau în concerte, alături de formaţia ei.

– Al câtelea sezon al emisiunii „Mireasă pentru fiul meu” este de când prezinţi?
Ne aflăm la mijlocul celui de-al doilea sezon „Mireasă pentru fiul meu” şi ne gândim deja la următoarele.

– Daca ar fi să alegi acum ce gen de emisiune TV ţi-ar plăcea să mai prezinţi?
Mi-ar plăcea să dedic mai mult timp emisiunilor de sărbătoare, întocmai ca cele prezentate de Revelion sau de Paşti, nu neapărat pe tema folclorică, deşi recunosc că mă simt atrasă de această zonă, e ca o parte din mine şi nu fac niciun efort pentru asta. Având în vedere că sunt solistă la Teatrul de Revistă şi joc alături de actori mari şi corpuri impresionante de balet, mi-aş dori foarte mult să realizez emisiuni de genul „Duminica în familie”, cu oameni frumoşi, de care ştiu că românilor le este dor.

Mirela Boureanu Vaida

– Ce fel de noră crezi că eşti?
Una foarte bună şi asta pentru că am o relaţie extraordinară cu socrii mei. Nu ne tachinăm, nu ne obosim reciproc; soacra mea mă sună, dacă îi răpund, bine, dacă nu, nu insistă. Îl sună pe feciorul ei şi îi spune lui să aibă grijă cum se poartă cu mine!

– De-a lungul emisiunii ai învăţat ceva de la concurenţi?
Fiecare dintre noi avem şi bune şi rele, însă doar unii dintre noi lăsăm să se vadă anumite lucruri. Pot spune că uitându-mă la ei, uneori mă văd pe mine. Între ei e mereu o bătălie pentru credibilitate, care pe mine m-a ajutat să mă cunosc mai bine. Înainte eram mult mai agitată, mă afecta orice cuvânt scris de mine, dar această emisiune m-a ajutat să mă ponderez. Cred că nici cel mai bun curs de psihologie nu m-ar fi ajutat atât de mult, cât m-a ajutat această emisiune.

– O să te rog să faci un mic exerciţiu… dacă nu ai fi prezentat emisiunea „Mireasă pentru fiul meu” şi nu ai fi fost măritată…. Ai fi apelat la un astfel de reality show?
Am fost mereu un om curajos. Cu cât mi se părea mai nebunesc un lucru, cu atât mai tare îmi doream să îl fac. O astfel de provocare este într-adevăr un lucru nebunesc, însă nu în sensul peiorativ. Îţi trebuie o doză de nebunie atunci când decizi să intri în show, asemeni unui paraşutist care îşi dă drumul de la sute de metri în hău. Cred că despre asta este vorba în emisiune. Ştii unde intrii, dar nu ştii unde te duce, cum evoluezi. Este o experienţă pe care toţi o recomandă ca fiind unică. Toţi tinerii care au participat sunt total schimbaţi. Emisiunea i-a ajutat foarte mult, acum ştiu să se comporte mai bine, să ia atitudine atunci când este cazul, să îşi spună punctul de vedere, sunt mult mai deschişi, mai hotărâţi şi mai siguri pe ei. Şi da, cred că eu aş fi făcut lucrul ăsta în urmă cu câţiva ani. Am făcut mereu lucruri care la prima vedere păreau imposibile. Nu ştiu dacă aş fi rezistat până la final, pentru că sunt o fire mai impulsivă, iar într-un astfel de reality show îţi trebuie şi un calm anume ca să poţi trece peste toate.

Mirela Boureanu Vaida

– Pe lângă emisiunea pe care o prezinţi mai apari şi pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi cânţi alături de formaţia ta Vaida Show. În ce ipostază te simţi cel mai bine şi la ce nu ai renunţa niciodată?
La cea de artist, cu siguranţă. Cel mai bine mă simt cântând. M-am născut cu plăcerea pentru muzică, pentru mine să fiu pe o scenă nu e un job, ci un mod de viaţă. În casă ascult muzică, dacă sunt supărată cânt, dacă sunt veselă cant. În plus, cred că trebuie să fii puţin artist şi atunci când prezinţi o emisiune, dar şi în viaţa de zi cu zi.

– Dacă ar fi să schimbi ceva la tine, ce ar fi?
Nu multe, însă nu sunt nici eu perfectă. De multe ori sunt foarte impulsivă, autocritică, iar dacă sunt şi obosită sau nu îmi convine ceva, îi tachinez pe cei din jur. Sunt un om pe care greu îl scoţi din ale lui. Nu neg că aceste lucruri au şi părţile lor bune şi uneori, poate m-au ajutat, însă cred că aici aş mai lucra, dacă aş avea ocazia.

– Cu ce te-a cucerit soţul tau? Dar tu pe el, cu ce l-ai cucerit?
Cu răbdarea şi calmul lui. E un om extraordinar, care ştie să mă asculte şi să mă tempereze, pentru că eu sunt mai acidă şi efervescentă. Cât pentru cea de-a doua întrebare, îmi spune mereu că i-am adus Teatrul de Revistă acasă.

– Care crezi că este secretul unei căsnicii reuşite?
Să pleci dimineaţa şi să vii seara. Şi spun asta din proprie experinţă. Sunt căsătorită de trei ani, iar de doi fac emisiunea. Muncim foarte mult amândoi, aşa că nu avem timp să ne certăm.

Mirela Boureanu Vaida

– Când iei în calcul să trăieşti experienţa de mamă?
Eu iau în calcul de când m-am căsătorit. Acum să vedem când ia în calcul şi bunul Dumnezeu.

– Dă-ne, te rog, o definiţie pentru nuntă şi pentru soacră…
Nunta e prilejul prin care îţi găseşti o soacră, iar soacra vine la pachet cu nunta.

Andreea Tufan