Misiune mai grea în culise decat pe ecran

Apropo.ro / 29.04.2006, 15:22
Misiune mai grea în culise   decat pe ecran
La șase ani de la M:I:2, superagentul Ethan Hunt revine în Misiune Imposibila 3, strategia producatorilor fiind sa pastreze cu strașnicie secretul asupra noului film. Culisele producției au fost și ele palpitante, echipa trecand prin șocuri și revizuiri succesive.

La șase ani de la M:I:2, superagentul Ethan Hunt revine în Misiune Imposibila 3, strategia producatorilor fiind sa pastreze cu strașnicie secretul asupra noului film.

Culisele producției au fost și ele palpitante, echipa trecand prin șocuri și revizuiri succesive. Finalul s-a dovedit însa spectaculos: M:I:3 a intrat pe mana lui J.J. Abrams, creatorul lui Lost.

Nici nu s-au stins bine ecourile arhicunoscutei teme muzicale (ceea ce nu e ușor, de vreme ce a devenit unul dintre cele mai frecvent folosite ring-tonuri), ca franchiza M:I revine cu aceasta misterioasa parte a treia.

Au rasuflat totuși cateva zvonuri despre indicații regizorale foarte îndraznețe, maști uluitor de realiste și suspendari primejdioase, la mare altitudine, pentru ca Mission Impossible înseamna spectacol prin excelența.

Ceea ce face însa diferența între filmul de acum și precedentele este doza de emoție și de conflict interior pe care Abrams a ținut sa le introduca în fișa lui Hunt, pentru a-l umaniza.

„Celelalte doua filme din serie au fost succese reale, dar Mission Impossible 3 este mai bun, pentru ca are un context emoțional”, spune Abrams. Nici nu e greu sa-l credem, daca ne gandim la mixtura de emoție și suspans pe care a folosit-o în Lost, devenit cel mai urmarit serial al planetei.

Abrams este de fapt cel care a revigorat franchiza, dupa ce totul era gata sa se duca de rapa cu zgomot asurzitor. Primul regizor caruia i-a fost încredințat proiectul a fost David Fincher, care a abandonat însa, pentru a lucra la Lords of Dogtown, la care a renunțat – de asemenea – pe parcurs.

Al doilea regizor inclus pe lista a fost Joe Carnahan, care îl impresionase pe Tom Cruise ca regizor și scenarist al peliculei Narc (2002).

În vara lui 2004 lucrul a început, iar scenaristul Frank Darabont a concentrat povestea în Africa de Sud. Carrie Anne-Moss, Scarlett Johansson și Kenneth Branagh plecasera deja la Berlin, unde începusera antrenamentele specializate în escaladari. Dupa care Carnahan a abandonat brusc proiectul, iar Darabont a renunțat și el.

Citește mai multe amanunte picante din culiesele noii producții Mission Impossible, plus alte informații interesante și utile despre ce mai ruleaza la cinema, doar în

Tags: