Misiunea către Marte, „crucială pentru supraviețuirea omenirii”

De: Marian Andrei / 24.04.2014, 14:15
Misiunea către Marte,
O misiune spațială cu echipaj uman este necesară pentru supraviețuirea speciei noastre, a apreciat șeful NASA, Charles Bolden, cu ocazia prezentării unui plan "în trei pași" pentru stabilirea unei colonii pe Planeta Roșie până în 2030.

Pentru a îndeplini aceast scop, Bolden, șef al programului spațial american , a subliniat o serie de pași care trebuiesc îndepliniți: „prinderea” unui asteroid și aducerea lui pe o orbittă în jurul Lunii, creștera plantelor în spațiu și folosirea imprimantelor 3D spațiale pentru construcțiile spațiale și reparații pe orbită.

Acești pași necesari de urmat înaintea unui zbor cu echipaj uman către Marte ar permite cercetătorilor, pe lângă colectarea de probe din spațiu, testarea unor tehnologii cheie pentru acest zbor.

Pentru a supraviețui indefinit, este necesar pentru specia noastră să devină „multi-planetă”, iar Marte ar putea deveni locul de unde se va pleca către alte sisteme solare, a spus Bolden.

Administratorul NASA a prezentat și alte proiecte ale agenției pe care o conduce: Nasa”s Solar Electric Propulsion System – un propulsor ionic, și Orion Multi-Purpose Crew Vehicle, oua generație de navete spațiale care vor fi folosite pentru călătoriile pe Lună și Marte.

Totuși, Bolden a declarat că există o mare piedică în realizarea acestor proiecte, subfinanțarea, fiind necesară o creștere a fondurilor alocate de Casa Albă.