Misterioșii și spectaculoșii munți Șureanu din județul Alba

De: Dragos Tanase / 11.08.2014, 13:00
Misterioșii și spectaculoșii munți Șureanu din județul Alba
Situați la limita a trei județe, Munții Șureanu se numără din fericire printre masivele muntoase din România care au avut mai puțin de suferit de pe urma activităților omenești.

Sălbatici și pitorești fără a fi abrupți și greu de parcurs, acești munși adăpostesc încă un cadru natural sublim, cu păduri parcă nesfârșite în care trăiesc numeroase specii de animale.

Bogățiile naturale și culturale ale Munților Șureanu îi recomandă deci, ca pe o destinație ideală pentru drumeții montane într-un cadru aparte, pentru toți turiștii care vor să descopere unii dintre cei mai frumoși munți din județul Alba și nu numai!

Un cadru natural de excepție

Din punct de vedere orientativ, Munții Șureanu prezintă două mari subdiviziuni, anume Munții Sebeșului spre est și Munții Orăștiei spre vest.

Geografic vorbind, ei fac parte din grupa mai mare a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, una dintre cele mai mari grupe din întregul lanț al Carpaților Meridionali.

Munții Șureanu sunt relativi medii și mici ca înălțime (altitudinea maximă atinge 2.130 metri pe Vârfu lui Pătru), dar au în schimb o suprafață relativ întinsă (1.585 kilometri pătrați) comparativ cu alte masive muntoase din România.

Alte imagini și detalii, pe descopera.ro