Mit: Daca ma masturbez, orbesc?

Apropo.ro / 12.02.2008, 12:17
Mit: Daca ma masturbez, orbesc?
Istoria actului de masturbare contine multe informatii eronate, bizare si amuzante. S-a auzit ca poti orbi, ca innebunesti daca...

Istoria actului de masturbare contine multe informatii eronate, bizare si amuzante. S-a auzit ca poti orbi, ca innebunesti daca o faci, ca faci acnee, ca iti creste par. Masturbarea este una din cele mai comune practici sexuale de pe planeta. Asa am ajuns sa avem o gramada de mituri.

Doar cand esti tanar te masturbezi, cand ai imbatranit nu o mai faci

Te masturbezi toata viata daca vrei. Nu sunt impuse conditii privind varsta. O pot face toti (sau toate). Anumite studii arata ca 95% din adulti o fac. Unii continua si peste 70 de ani o fac cel putin odata pe saptamana. Asadar, masturbarea nu este doar pentru cei tineri. Este doar un alt tip de sex.

Masturbarea este sex pentru cei care nu isi gasesc partener si nu este un sex pe bune

Masturbarea este un tip de sex pe bune. Il atingi, il infurii, se razbuna si explodeaza. La final ai orgasm. O fac si cei care au partener, si cei singuri. Nu este o conditie ca cel fara partenera sa o faca.

Daca te masturbezi te imbolnavesti

Totul a pornit undeva de demult, cand cei care aveau polutii nocturne erau considerati bolnavi. Iar masturbarea era privita ca o boala patologica. Pentru ca nimeni sa nu mai practice acest tip de sex s-au imprastiat vorbe cum ca orbesti, iti creste par pe corp si in palme, ca iti ies bube pe corp. Oamenii de stiinta au refuzat insa sa creada aceste mituri care au reusit sa sperie ceva persoane.

Masturbarea este doar pentru barbati, femeile nu au nevoie

Chiar daca in statistici barbatii apar ca o fac mai mult decat femeile, nu exista nimic concludent ca ei au nevoie, biologic vorbind, iar femeile nu. Niciun studiu nu spune ca dorinta de masturbare este in functie de sex si varsta.

Cand exista o relatie, cei in cauza nu se mai masturbeaza

Din contra, o pot face reciproc. Sau chiar pentru stimulare vizuala, individual. Oameni de toate varstele o fac. Un studiu arata ca 40% dintre barbati si 30% dintre femei, care au relatii stabile, se masturbeaza.

Daca te masturbezi prea mult o iei razna

Cu exceptii rare, masturbarea frecventa nu dauneaza. Daca un individ nu poate sa aiba o relatie sexuala cu cineva si prefera masturbarea in locul relatiei i se recomanda un doctor de specialitate. In cazul in care te masturbezi odata pe luna sau chiar de trei ori pe zi, se creaza un echilibru in viata sexuala fara niciun risc.

Doar un anumit tip de oameni o practica

Studiile anuleaza mitul precum ca un anumit tip de oameni se masturbeaza. Nu conteaza ca ai 19 ani sau 99 de ani, ca esti de un anumit tip de religie sau nationalitate, ca esti unchi sau bunic, nu conteaza de ce parte politica te afli, ca ai masina sau motocicleta, caruta sau bicicleta, toti se masturbeaza macar odata in viata.

Adevarat

1. Si fetele si baietii se masturbeaza.

2. Explorarea si atingerea corpului se face devreme cand copiii sunt foarte curiosi.

3. Nu iti creste parul. Ai observat vreun prieten cu par in palma?

4. Nimeni nu a orbit din cauza asta (decat daca a avut cataracta).

5. Daca te masturbezi cand esti tanar, este posibil sa nu mai faci copii.

6. Masturbandu-te transmiti boli sexuale. Pai, pentru asa ceva este nevoie de doua persoane….sa se transmita. Si daca o faci singur, ea nu ramane gravida!