Mit sau adevăr – manichiura semipermanentă dăunează?

De: Cristiana Trifu / 19.09.2018, 17:18
Mit sau adevăr - manichiura semipermanentă dăunează?
Femeile optează azi pentru soluţii de frumuseţe care salvează timp şi le asigură un look de nota 10 pentru cât mai mult timp. Tu cum eşti? Faci acelaşi tip de alegeri? Spune drept: preferi manichiura clasică sau optezi pentru cea semi-permanentă?

Ai îndoieli vis a vis de cât de benefică este pentru sănatatea ta şi a unghiilor tale? Dacă da, iată opinia specialiştilor. Cătălina Stoica, Nail Expert Beauty District, ne explică când şi cum poate fi dăunătoare manichiura semipermanentă.

1. Îndepărtarea de pe unghii a lacului este făcuta incorect, prin pilirea unui strat din unghia naturala sau prin râcâirea culorii înainte de a se topi complet. 

2. Lampa UV şi produsele sunt de o calitate îndoielnică. Lampa UV trebuie să fie testată dermatologic, astfel încât aceasta să poata face dovada faptului că emite razele UV benefice pielii şi unghiilor.

3. Produsele destinate manichiurii semipermanente nu trebuie să conţină Formaldehida, Toluene, BDP!

4. Nu te bucura când plăteşti mai puţin pe o manichiura semipermanentă executată cu produse NO NAME în care nu s-a investit în cercetare, chiar daca arată şi rezistă la fel ca unele de calitate! Motivul? Vei vedea cum în timp unghiile ţi se vor sensibiliza şi cum ţi se va păta pielea!

5. Culoarea semipermanentă aplicată corect, îndepărtată corect, cu produse de bună calitate, testate, cu lămpi adaptate, nu face absolut nimic rau unghiilor naturale, ba dimpotrivă. Le protejează şi le pune în valoare!