Mititelu nu mai vrea sa joace cu Dinamo la București sau la Craiova

Apropo.ro / 06.06.2006, 10:36
Mititelu nu mai vrea sa joace cu Dinamo la București sau la Craiova
Patronul Universitații Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, ca va solicita LPF ca, în urmatorii ani, meciurile cu Dinamo București sa nu se mai dispute la Craiova sau la București. "Întâlnirea dintre suporterii craioveni sau dinamoviști poate aduce lucruri urâte,

Patronul Universitații Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, ca va solicita LPF ca, în urmatorii ani, meciurile cu Dinamo București sa nu se mai dispute la Craiova sau la București.

„Întâlnirea dintre suporterii craioveni sau dinamoviști poate aduce lucruri urâte, mult mai grave decât sâmbata. Trebuie sa se ia masuri din partea LPF, pentru a nu mai fi varsari de sânge. Nu dorim sa varsam sânge «alb-albastru», sa-l împreunam cu cel «alb-roșu». Vrem liniște în Banie”, a spus Mititelu.

Directorul executiv al Universitații, Ovidiu Costeșin, a depus memoriu la Federația Româna de Fotbal (FRF) împotriva clubului Dinamo, dupa incidentele de la meciul Dinamo II – Universitatea, de sâmbata, din ultima etapa a Diviziei B.

Înaintea meciului Dinamo II București – Universitatea Craiova, scor 2-2, mai multe persoane au fost ranite în urma unor incidente între susținatorii celor doua echipe. Aproximativ 250 de fani dinamoviști, împarțiți în doua grupuri și înarmați cu bâte, pietre, lanțuri și chiar cuțite, au atacat un grup de 30 de susținatori craioveni. Potrivit fanilor olteni, trei craioveni au fost înjunghiați, însa surse din cadrul Jandarmeriei au susținut ca, în timpul incidentelor, o singura persoana ar fi fost ranita, dupa ce a fost lovita în cap cu o piatra. De asemenea, surse medicale au menționat ca o singura persoana a ajuns la spital, cu traumatism cranio-cerebral, fiind însa transportata înapoi la stadion, dupa ce i s-au acordat îngrijiri.

La capatul unui sezon petrecut în eșalonul secund, Universitatea Craiova a reușit sa revina pe prima scena fotbalistica a țarii, ocupând primul loc în seria a II-a a Diviziei B, cu 62 de puncte, în ciuda faptului ca a început campionatul cu doua puncte penalizare, ca urmare a faptului ca în sezonul 2004/2005 nu reușise sa îndeplineasca baremul minim de 22 de puncte, în Divizia A.

Universitatea Craiova vrea doi internaționali neo-zeelandezi

Gruparea Universitatea Craiova ar putea achiziționa doi jucatori care evolueaza în echipa naționala de fotbal a Noii Zeelande, aceștia având, potrivit patronului Adrian Mititelu, mari șanse sa semneze contracte cu clubul oltean, proaspat revenit în Divizia A.

Mititelu a menționat ca îi dorește la echipa pe portarul Glen Moss, pe care l-a și urmarit în meciul amical disputat de Noua Zeelanda în compania campioanei mondiale en-titre, Brazilia, pierdut cu scorul de 0-4, care a fost transmis în direct, duminica, de TV Sport.

„Am urmarit cu atenție meciul Noua Zeelanda – Brazilia pentru a-i vedea și pe viitorii noștri jucatori. Am ramas impresionat de calitațile portarului Glen Moss. Cred ca este un portar care mai poate sa creasca mult. Va avea însa mult de luptat cu Mircea Bornescu pentru postul de titular. Îmi pare rau ca nu a fost folosit și mijlocașul Andres. Îi așteptam pe 19 iunie la reunire. În proporție de 90 la suta vor fi jucatorii Universitații pentru patru ani de zile”, a subliniat Mititelu, care a menționat ca alaturi de Moss și Andres la Universitatea ar mai putea fi aduși câțiva jucatori australieni.

Mititelu a mai spus ca îi va cere managerului Ovidiu Stânga sa nu mai joace pentru Universitatea în prima liga și sa se rezume doar la a antrena echipa. „Este greu sa faci fața în «A» și ca jucator, și ca antrenor. Trebuie sa se decida și cred ca ar fi mult mai bine sa nu mai joace”, a subliniat patronul Universitații.

Mediafax