Mitrovici de Romania

Apropo.ro / 11.01.2002, 08:08
Mitrovici de Romania
Atacantul bosniac de la FC National se afla pe lista posibililor atacanti ai "nationalei" lui Iordanescu Ieri, în prima sa zi de lucru ca selectioner dupa o pauza de 3 ani si jumatate, Anghel Iordanescu a primit din partea "secunzilor" Dumitru Moraru si Dan Apolzan lista de 34 de


Atacantul bosniac de la FC National se afla pe lista posibililor atacanti ai „nationalei” lui Iordanescu

Ieri, în prima sa zi de lucru ca selectioner dupa o pauza de 3 ani si jumatate, Anghel Iordanescu a primit din partea „secunzilor” Dumitru Moraru si Dan Apolzan lista de 34 de jucatori propusi sa reprezinte Selectionata divizionara a României la turneul din Portugalia (20-30 ianuarie). Dintre acestia, în avionul de Lisabona vor urca 20 de jucatori, nominalizati de General.

Printre cei 34 de posibili „tricolori”, alaturi de nume precum Lobont, Vintila, Kirita, Prodan, Iencsi, Miu, Bolohan, Tames, Fl. Pîrvu, Sabau, Soava, Schumacher, Gabi Popescu, Radoi, Sînmartean, Pancu, Mihalcea si Cursaru, se afla si o mare surpriza: bosniacul Slavisa Mitrovici! Atacantul lui FC National ar deveni astfel primul jucator strain care ar juca pentru România dupa mai bine de o jumatate de secol.

Totul se va limpezi în cîteva zile, interval solicitat de Iordanescu pentru a definitiva lotul pentru Portugalia. Decizia Generalului ar putea fi influentata însa, în defavoarea lui Mitrovici, de dificultatile de obtinere a cetateniei române într-un interval scurt de timp. Teoretic, bosniacul ar putea rezolva aceasta problema în cîteva zile. El ar evita nenumaratele bariere impuse de lege pentru stavilirea imigratiei masive daca va fi îndeplinita o conditie: sa fie sprijinit de o institutie de notorietate – MTS sau FRF -, situatie în care ar fi încadrat la capitolul „personalitati de care România are nevoie”.
Sursa: www.prosport.ro