Mitul John Lennon, spulberat. O nouă carte dezvăluie o altă faţă a artistului

De: Nicoleta Nicolae / 05.10.2015, 10:01
Mitul John Lennon, spulberat. O nouă carte dezvăluie o altă faţă a artistului
Un monstru crud, lacom, egoist, asta era John Lennon, conform unei noi cărţi recent apărute pe piaţă, scrie Daily Mail.

Toată lumea vorbeşte despre el şi şi-l aminteşte ca pe un vizionar al păcii, asasinat pe stradă, în 1980. Această nouă carte vine să dărâme toate miturile: Lennon era un incredibil egocentrist, obsedat de propria persoană, consemnează evz.ro.
Este al şaptelea plasat pe lista celor mai importanţi britanici din toate timpurile, iar sondajul de opinie BBC din 1999 plasa versurile cântecului său „Imagine” pe locul întâi în rândul cântecelor favorite ale britanicilor, scrie publicaţia britanică.
În ciuda imaginii sale de om „al oamenilor”, Dominic Sandbrook scrie că singurul motto în viaţă al lui John Lennon era: „Eu, eu, eu”. Chiar şi biografii lui se străduiesc din greu să găsească justificări pentru comportamentul său crud şi nemilos.

Cartea aminteşte mai multe întâmplări, opinii, poveşti din viaţa lui Lennon. Una dintre ele se referă la vernisajul unei expoziţii la Guildford School of Art, unde Lennon, deja vedetă hippie, recunoscută pentru anarhismul şi sinceritatea sa, era invitat să ţină un discurs de deschidere. A venit într-o haină de blană şi cu tenişii murdari, în mijlocul celor prezenţi, toţi entuziasmaţi că el şi prietena lui, Yoko Ono îşi vor declara sprijinul pentru cauza studenţilor. În schimb, tot ce au primit a fost o foaie de hârtie pe care scria „Împăturaţi de nouă ori – John Lennon, 1968”.