(M)ladița Pandorei

Apropo.ro / 29.12.2005, 10:59
(M)ladița Pandorei
Incredibila, incredibila, incredibila situațiaÂ… Nu a mea, nici a ta, încearca sa te pui în pielea personajuluiÂ… Hidratata, ce-i dreptÂ… Parfumata fara îndoiala, precarbonizata la solar, stafidita prematur curând, dezgolita prin parțile rinichilor, a pulpițelor și


Incredibila, incredibila, incredibila situațiaÂ… Nu a mea, nici a ta, încearca sa te pui în pielea personajuluiÂ… Hidratata, ce-i dreptÂ… Parfumata fara îndoiala, precarbonizata la solar, stafidita prematur curând, dezgolita prin parțile rinichilor, a pulpițelor și mansardei, unde de altfel, bate și vântulÂ…

N-ai avut tu atâtea celule nervoase vreodata câți bani a cheltuit pesonaju’ pe smacuri inteligente, manichiuri și pedichiuri high-tech, coafuri, frizuri inghinale Trump Tower style, salopețele Levi’s pentru bișonu’ familiei, zgarzi Dior, party-uri în pijamale Prada, în trei luni. Nu punem aici la socoteala botoxu’, siliconu’, extensiile, Louis Vuitton-u’! Pentru ca nu mai e loc, daca vrei acuratețe și lista completata cu plimbari în jetu’ iubitului la joasa altitudine pe deasupra reliefului capitalei, vacanța în Bali șiÂ… hai, ca n-o mai lungesc.

E, acuma, sa-mi spui tu mie ce afacere mai profitabila e pe lumea asta, decât sa te pui, cu herpesul de rigoare, în slujba (ca în pielea, am vazut, nu poți!) unui astfel de personajÂ… Eu cred ca așa a gândit și planto-terapeutul sau tufișo-terapeutu’ sau cum i-o fi zicând individului care zice ca vindeca plante deprimate și le ajuta sa defuleze resentimentele adunate împotriva stapânului. Individu’ a aparut pe o piața total virgina, ca mintea nepenetrata de nici un gând a clientelor pe care le areÂ… La ușa „cabinetului” lui, fac coada clone ale sus-descrisei, îndurerate, ținând în mâini câte-o frunzulița, taiata în suspine, din mladițele floricicii de vila sau terasa, dupa indicațiile de buna creștereÂ… Tufișo-terapeutul o ia cu un aer de specialist NASA, o pune la microscop și da verdictul. În casa e prea multa galagie, e prea mult fum, sunt prea multe conflicte domestice sau dimpotriva. Prea liniște. Prea fara viața. Deprimant, carevasazica. Indica schimbarea locației pentru ghiveci. Sugereaza un Mozart, propune mai multa veselie sau dimpotriva, îndeamna proprietarul la mai multa contemplare și meditație, în sesiuni de grup cu floareaÂ… Garanteaza înfrunzirea, îmbobocirea, înfructirea.

Tariful se calculeaza în euro, se adauga TVA și se convertește în lei grei, la cerere. Asta este ceea ce se cheama ultima, cea mai bengoasasupersuperbetonkinkyfrickyfitza de pe la noi! Pe care, na, ți-o dau și ție gratis, cado’, ca informație, de Sarbatori!

Olivia Steer

Tags: