Moartea antrenorului Gary Speed: sinucidere sau accident?

De: Tanase Dragos - Marian / 01.02.2012, 09:51
Moartea antrenorului Gary Speed: sinucidere sau accident?
Anul trecut, la sfârșitul lunii noiembrie, o veste tragică șoca lumea fotbalistică și nu numai: selecționerul Țării Galilor, Gary Speed, s-a sinucis! Doar ca acum anchetatorii încearcă sa afle dacă nu cumva a fost vorba de un accident.

Potrivit anchetei, „nu există suficiente probe pentru a se decide dacă este vorba de sinucidere sau accident”, fostul fotbalist putând „să fi adormit” când avea un cablu în jurul gâtului.

Soția lui Gary Speed, Louise, a recunoscut ca s-au certat în seara dinaintea morții, dar a precizat că selecționerul vorbise, oricum, de sinucidere în timpul unei conversații prin mail, cu patru zile înainte de deces. Însă, Louise a revenit asupra acestor afirmații și de aici s-au născut toate întrebările ulterioare.

Lumea fotbalului britanic a fost șocată de vestea morții lui Speed

Lumea fotbalului britanic a fost șocată de vestea morții lui Speed

Gary Speed a murit la vârsta de 42 de ani, fiind găsit spânzurat de soția sa, la 27 noiembrie, în garajul locuinței lor din Cheshire, in nord-vestul Angliei.

De altfel, Gary Speed este doar unul dintre marii dispăruți din lumea sportului, în 2011. Anul trecut a fost marcat de dispariția a doi campioni de legendă, americanul Joe Frazier, 67 de ani, primul pugilist care l-a învins pe Muhammad Ali, în 1971, și spaniolul Severiano Ballesteros, 54 de ani, considerat cel mai bun jucător de golf european din istorie.