Moartea, Dumnezeu şi Diavolul, Îngerul lui Mihai Bendeac, la „iUmor” – FOTO

Apropo.ro / 03.04.2017, 16:23
Moartea, Dumnezeu şi Diavolul, Îngerul lui Mihai Bendeac, la „iUmor” - FOTO
Cea de a cincea ediţie „iUmor”, difuzată duminică, 02 aprilie, de la ora 20:30, le-a adus juraţilor multe surprize. Prima dintre ele a fost Dima Cubreacov, tânărul care a urcat pe scenă desculţ şi şi-a început numărul spunând ”sunt din Republica Moldova şi o să citesc reprize de umor”. În ciuda aceste introduceri, studentul la Facultatea de Marketing şi Management în Danemarca i-a cucerit pe membrii juriului atât prin glume absurde şi umor negru, dar şi prin atitudinea complet impasibilă, netulburat de nicio reacţie sau hohot de râs al juraţilor.

Mulţi dintre concurenţii care au urcat pe scenă au ales să întruchipeze personaje şi momente cu tematică preponderent religioasă. Moartea, Dumnezeu şi Diavolul, Îngerul lui Mihai Bendeac, preoţi, sau reprezentaţi ai unei firme de pompe funebre i-au făcut pe juraţi să se întrebe dacă să râdă sau să plângă.

Rap battle-ul între Dumnezeu şi Diavol, însoţiţi de două apariţii feminine deghizate în înger şi demon nu a ieşit aşa cum se aşteptau concurenţii care s-au şi certat între ei şi au reuşit să îl şi enerveze pe Mihai Bendeac. Moartea, un personaj de altfel foarte ofertant pentru un număr de stand up, după cum a apreciat Cheloo, a reuşit să-i dezamăgească pe toţi cei trei juraţi cu prestaţia sa… dezorganizată. Însă, au existat şi surprize pozitive, astfel că întâlnirea lui Mihai cu Îngerul său a devenit o sursă de amuzament şi pentru Delia, dar şi pentru Cheloo. Numărul său a fost catalogat de Mihai ca fiind un  „un roast…divin”, iar jurata „iUmor” a aflat cu această ocazie că ea a primit însărcinarea de a avea grijă de Bendeac.

Cei trei „preoţi” din trupa Biss care au vorbit despre „Catedrala jefuirii, pardon mântuirii neamului”, „cutia milei transformată în biserici în urnă 6 din 49”, precizând şi că „la noi nu mai există jocul popa prostul, pentru că toţi popii sunt deştepţi” i-au amuzat pe juraţi, cărora le-au povestit şi faptul că ei se cunosc de la grădiniţă şi doar în armată nu au fost împreună.

Însă nu au lipsit nici momentele emoţionante pe scena „iUmor”. Astfel, după ce au urmărit sceneta interpretată de actorii Nae Alexandru şi Cristi Simion bazată pe confuzia de schimbare de adresă dintre o firmă de croitorie şi una de pompe funebre, telespectatorii au aflat şi povestea incredibilă de viaţă a unuia dintre protagonişti, spusă de Mihai Bendeac. Juratul l-a recunoscut pe colegul său de breaslă şi a împărtăşit cu cei prezenţi faptul că Nae Alexandru a supravieţuit cutremurului din 1977 deşi pe vremea aceea era doar un bebeluş. El a fost găsit în viaţă, sub dărămături, protejat de corpul mamei lui. ”Faptul că eşti în faţa noastră este împotriva tuturor şanselor cu putinţă şi destinul nu te-a ţinut degeaba aici”, a spus Mihai. Emoţionat, actorul le-a împărtăşit telespectatorilor Antena 1 faptul că „de fiecare dată când sunt în faţa spectatorilor şi la teatru şi la televiziune şi oriunde mă duc, spun mereu: a încheiat el.