Moda masculina se indreapta spre extreme

Apropo.ro / 17.01.2008, 13:38
Prada si Gucci au demonstrat ca in fashion nu trebuie sa iti impui limite ci sa ai un spectru larg, minimalist vs maximalist...

Prada si Gucci au demonstrat ca in fashion nu trebuie sa iti impui limite ci sa ai un spectru larg, minimalist vs maximalist, culori strese vs stridente.

Pentru toamna – iarna lui 2008 – 2009 Miuccia Prada vrea ca barbatul sa fie mai mult iluzie decat realitate, in timp ce pentru Frida Giannini, designer Gucci, totul tine de stralucirea exterioara.

Miuccia nu are inca niciun model in minte pentru a pune in aplicare acest efect fatal pentru barbati, Frida spune ca s-a indragostit de Eugene Hutz, din Ucraina si solist al band-ului Gogol Bordello, dar si de stilul gipsy.

Colectia Gucci prezentata saptamana aceasta aduce in prim plan detalii din folclorul rusesc – de la camasile de matase, brodate, pana la masurile mari pentru moda strazii.

Modelele masculine cu parul ravasit au pasit pe podium purtand cizme de calarie din piele, cu genti mari, lanturi aurii ce marcau linia pantalonilor de calarie si saluri colorate peste umeri. Jachetele militare cu butoni si gulere de catifea – stilul de exil in stil rusesc abunda.

Pentru seara, piesele din colectia Gucci etaleaza camasile de matase ce au acelsi stil rusesc: gulerul decorat in stil traditional, cu matase.

Prada si-a prezentat costumele in culori socant de vii: rosu si albastru electric, la fel si gentile in culori stridente, exagerat de in ton cu incaltamintea.

Ultimul show Cavalli a marcat si intoarcerea la eleganta si a stilului sexi.

"In ziua de azi barbatul este in cautari a acelui lucru special care il face sa se simta bine in pielea lui" a declarat Roberto Cavalli inainte de inceperea showului. "Nu este piesa in aceasta colectie pe care nu as purta-o, toate sunt deosebite", a mai adaugat designerul.

Foto: showbuzz.com