Moda si tehnologia defileaza impreuna

Apropo.ro / 01.07.2005, 16:08
Moda si tehnologia defileaza impreuna
Festivalul de gadgeturi si tehnologia imaginii "Photo Image Communicator" si-a deschis astazi portile in cadrul Plaza Romania. Timp de trei zile, publicul va putea admira in Sala Rotonda din Plaza Romania cele mai noi tehnologii din domeniul imaginii: camere foto, camere video, lcd-uri,

Festivalul de gadgeturi si tehnologia imaginii „Photo Image Communicator” si-a deschis astazi portile in cadrul Plaza Romania. Timp de trei zile, publicul va putea admira in Sala Rotonda din Plaza Romania cele mai noi tehnologii din domeniul imaginii: camere foto, camere video, lcd-uri, plasme, tft-uri și telefoane mobile cu camere foto.

Evenimentul a avut deschiderea oficiala joi seara si a fost marcat de un super spectacol de moda „Photo Image Communicator Fashion Show” unde au fost prezentate ultimele colectii ale unor designeri renumiti, accesorizate cu cele mai potrivite gadgeturi.

Gazdele evenimentului, la care si-au facut aparitia si cateva vedete din show biz, au fost Cristina Teodorescu – purtand vestimentatie semnata Mango (firma ce a defilat alaturi de Philips) si Ovidiu Niculescu, unul dintre baietii rai din „Baieti buni”.

Poate va intrebati de ce o prezentare de moda pentru un festival de tehnologie. Ei bine, pentru ca ultimii ani ne-au convins pe toti de existența unor adevarate curente de moda pentru gadgeturi.

Primii pe catwalk au fost Kodak alaturi de Sonia Rikyel. Din colectia de vara a firmei Kodak, reprezentata in Romania prin Metil Digital Imiging, fac parte cele mai „tari” camere foto care se asorteaza perfect cu imbracamintea fancy, sport propusa de Sonia Rikyel.

A urmat colectia neocuture a lui Stephan Pelger – „Get dressed”, o colectie eleganta ce a adus in prim plan telefoanele de ultima generatie Myx de la Sagem, al caror design a fost realizat de un mare creator japonez, Ora Ito.

Doua dintre cele mai mari retele de magazine in domeniul tehnologiei si cel vestimentar, Media Galaxy si TinaR si-au prezentat impreuna propunerile pentru vara 2005. Camerele video, note – bookurile și telefoanele mobile se potrivesc de minune cu hainele lejere, în culori vii.

Colectia de toamna/iarna 2005-2006 semnata Ana Maria Lungu si denumita sugestiv „Gradina Deliciilor” a adus in atentia publicului noua generatie de camere foto de la Fujifilm, denumite Finepix. Ele însumeaza cele ultimele inovații Fuji: lentilele Fujinon, un captor Super CCD și un procesor de imagine. Ținutele vestimentare au figurat în costum – lumea secreta a unei gradini, exclusivista si extravaganta. Acesoriile semnate Carla Szabo au întregit fericit tabloul.

Sony, excelenta in tehnologie, a defilat pe podium altauri de Catinca Roman. O colectie eleganta și sofisticata, cu rochii feminine, pline de culoare, cu un subtil aer franțuzesc alaturi de camere foto digitale cu dimensiuni și forme deosebite, lentile Carl-Zeiss Vario Tessar, zoom optic impresionant, ecran LCD, și sistem optic de stabilizare a imaginii „Super Steady Shot”.

Toshiba și colecția Wilhelminei Arz și-au împrumutat culorile unul celuilalt. Albastru și alb într-o colecție venind parca din viitor, în care gențile s-au metamorfozat în ecrane LCD pe care rulau imagini din natura.

Nu stiu daca s-a mers pe principiul „vedete la final” sau pe proverbul „cei din urma vor fi cei dintai” dar cert este ca Philips si Mango au incheiat show-ul. Philips ofera o foarte buna definiție conceptului de gadget – înalta tehnologie într-un produs mic, multifuncțional, portabil pentru oameni plini de viața și carora Mango le face accesibila moda de înalta calitate.

Make-up-ul manechinelor a fost realizat de Mirela Vescan iar hair-style-ul de catre echipa LÂ’Oreal Professionel condusa de Laurent Tourentte.

Printre vedetele interesate de moda, sau de tehnologie, care au urmarit cu interes prezentarea, din variate motive s-au aflat Nico si Catinca Roman. Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo, a aparut si el pe la mijlocul evenimentului.

Tot ce este la moda în materie de gadgeturi va fi mai aproape de toți cei interesați, reprezentanții firmelor expozante punându-se la dispoziția publicului pentru explicații și demonstrații in urmatoarele trei zile.

În fiecare zi vor avea loc vernisajele expozițiilor unor importanți fotografi ai momentului. Astfel, vineri, 1 iulie are loc expozitia de fotografie Marius Baragan iar sambata 2 iulie, expozitia lui Razvan Voiculescu.

Pentru toți cei care doresc sa vada cum se nasc aceste fotografii, va avea loc, sambata seara, un shooting de moda live realizat în mini studioul amenajat chiar în cadrul festivalului.

Evenimentul este organizat de Plaza Romania impreuna cu „Light & Gabriel Media”.

Raluca Iorga
Foto: Elena Musat