Moda vânzării orașelor traversează oceanul: Pratariccia, de vânzare pe eBay

De: Marian Andrei / 28.06.2012, 17:00
Moda vânzării orașelor traversează oceanul: Pratariccia, de vânzare pe eBay
Dacă iți prisosesc 2,5 milioane de euro, îi poți investi cumpărând un satul italian Pratariccia, situat în Toscana, la 40 de kilometri de Florența.

Situat la o altitudine de 850 de metri, înconjurat de stejari și având o vedere splendidă asupra văii Casentino, satul medieval Pratariccia este nelocuit de 50 de ani, de când locuitorii lui, păstori și agricultori, l-au părăsit atrași de boom-ul economic al Italiei din acea vreme.

După ani de zile în care proprietarii celor aproximativ 25 de case care mai sunt în picioare au încercat, separat, să văndă proprietățile apelând la agenții imobiliare sau anunțuri, a sosit momentul ca să schimbe strategia.

Astfel, ei s-au hotărât să vândă localitatea „la pachet” postând anuntul pe eBay. Deși prețul poate părea mare pentru cele 25 de case, proprietarii spun că merită, cumpărătorul urmând să primească în proprietate și opt hectare de teren, pe care se află cșprioare, mistreți și chiar și… lupi.

Pratariccia este unul dintre sutele de localități abandonate total sau parțial de locuitori, multe dintre ele situate în locații minunate, în care dezvoltatorii ar putea construi hoteluri, spa-uri sau case de vacanță.