Modellingul, promisiunea unei vieţi de milionară

Apropo.ro / 20.07.2009, 00:05
Modellingul, promisiunea unei vieţi de milionară
Chiar dacă ne place sau nu, aspectul fizic contează foarte mult în această lume guvernată de consumatorism. Nu e nici o noutate faptul că imaginea e cea care vinde un produs, deci miza cade mereu pe look. Iată de ce una dintre cele mai bune afaceri se desfăşoară în domeniul… modellingului. Cifrele o dovedesc!

Nebunia a început o dată cu supermodelele care au schimbat faţa modei pentru totdeauna. Vorbim aici de Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Linda Evanghelista, Christy Turlington, Stephanie Seymor, Eva Herzigova ş.a. Ele au fost deschizătoare de drumuri pentru mii de tinere ce s-au visat prezentînd modă pe cele mai cunoscute podiumuri din lume şi care au făcut-o pe bani mulţi. Chiar foarte mulţi!

Chiar şi pe timp de criză, veniturile topmodelelor rămîn la cote uriaşe, iar clasamentul întocmit recent de revista americană “Forbes” confirmă acest lucru.
Chiar dacă nu mai face parte din familia “Victoria’s secret”, brazilianca Gisele Bündchen (foto) a demonstrat tuturor că a devenit ea însăşi un brand valoros. La fel de valoros ca 25 de milioane de dolari! Aceasta este suma care a intrat în contul lui Gisele în ultimul an, ca urmare a prezentărilor de modă la care a participat, a campaniilor a căror imagine a fost desemnată (Versace, Dior, True Religion) şi a încasărilor provenite din propria afacere, o linie de încălţăminte de lux.

Nici Heidi Klum nu s-a lăsat mai prejos, dovedind că şi o mamă cu trei copii acasă (plus încă unul pe drum) poate să se menţină în formă şi să cîştige la fel de mult ca în perioada ei de glorie: 15 milioane de dolari, încasate din campaniile publicitare pentru Volkswagen, LG, Coca-Cola şI McDonald’s, din show-ul TV “Project Runaway” şi din “mica” ei afacere cu sandale.

Veterana Kate Moss se încăpăţînează ca, nici la cei 35 de ani ai săi, să nu părăsească podiumul, chiar dacă pentru veniturile din ultimele 12 luni primeşte doar medalia de bronz. Cu toată tevatura din presa de scandal făcută în jurul numelui său, Moss a reuşit totuşi să convingă cîteva firme de prestigiu (Versace, Longchamp, David Yurman) să o contracteze, iar rezultatul nu e chiar unul de neluat în seamă: 8 milioane de dolari.

“Menţiunile” se acordă, pînă la locul 10, după cum urmează: brazilianca Adriana Lima (7,7 milioane), olandeza Doutzen Kroes (5,8 milioane), brazilianca Alessandra Ambrosio (5,8 milioane), rusoaica Natalia Vodianova (5,3 milioane), poloneza Daria Werbowy (4,3 milioane), australianca Miranda Kerr (2,9 milioane) şi americanca Carolyn Murphy (2,9 milioane).
Aşteptăm cu nerăbdare şi intrarea unei românce în acest top, dacă tot ne mîndrim că avem cele mai frumoase femei din lume.