Modelul Andreea Diaconu, pe coperta Vogue Paris

De: Gabriela Voicu / 15.05.2013, 11:30
Andreea Diaconu este din ce în ce mai apreciată în lumea modei internaționale, de data aceasta fiind modelul coperții revistei Vogue Paris pentru luna iunie.

Modelul român Andreea Diaconu apare în premieră pe coperta ediției franceze a revistei Vogue, al cărei număr din luna iunie va apărea pe 24 mai.

Andreea (22 de ani) a apărut in Vogue și în luna februarie, într-o serie de fotografii dedicate cartierului newyorkez Manhattan, realizate de fotograful de modă David Simms.

Pentru pictorialul din numărul de iunie ea a lucrat din nou cu David Sims.

Andreea Diaconu

Andreea Diaconu are 1,78 de metri înălțime, dimensiunile 83 – 59 – 88 și este reprezentată de faimoasa agenție internațională IMG Models, care le reprezintă și pe Gisele Bündchen, Kate Moss, Tyra Banks, Ann Ward și Heidi Klum.

„Frumoasa brunetă din România s-a remarcat puternic în moda ultimilor ani. Povestea ei începe în adolescență, când Andreea a refuzat ofertele mai multor agenții de modele pentru a se dedica pasiunii sale, karate. În cele din urmă, ea a ales moda în care a văzut, atunci, unica posibilitate de a se finanța, la finalul unei cariere sportive de performanță pe care părinții ei i-au refuzat-o”, scriu editorii de la Vogue Paris.

Andreea Diaconu

Andreea Diaconu a devenit în scurt timp unul dintre cele mai apreciate modele din România și a fost remarcată de stiliștii Katie Grand și Grace Coddington. Decizia ei definitivă cu privire la carieră a venit odată cu stabilirea la New York, având-o ca model pe ucrainiana Daria Werbowy. Prima sa apariție pe un mare podium de prezentare a fost la New York Fashion Week, când au fost prezentate colecțiile primăvară-vară 2007. Au urmat colaborări cu designeri și case de modă celebre, precum Chanel, , Chanel, Dolce & Gabbana, Isabel Marant și Giorgio Armani, pentru colecția primăvară-vară 2013.

La Săptămâna Modei Haute Couture din Paris, Andreea Diaconi a deschis show-ul lui Alexandre Vauthier, pentru colecția primăvară-vară 2013, și a defilat pentru Giambattista Valli, Atelier Versace și Chanel.