Modelul Logan Break va fi lansat, joi, la Salonul Auto de la Paris

Apropo.ro / 28.09.2006, 10:41
Modelul Logan Break va fi lansat, joi, la Salonul Auto de la Paris
Modelul Dacia Logan Break va fi lansat, joi, la Salonul Auto de la Paris, la mai bine de doi ani de la prezentarea în premiera a versiunii berlina, în iunie 2004. Potrivit unor informații vehiculate în piața auto, noul model ar putea fi echipat cu aceleași motoare

Modelul Dacia Logan Break va fi lansat, joi, la Salonul Auto de la Paris, la mai bine de doi ani de la prezentarea în premiera a versiunii berlina, în iunie 2004.

Potrivit unor informații vehiculate în piața auto, noul model ar putea fi echipat cu aceleași motoare care echipeaza versiunea berlina, respectiv propulsoarele pe benzina de 1,4 litri (75 cai putere) și 1,6 litri (90 cai putere), precum și versiunea diesel de 1,5 litri și 65 cai putere. Gama de motorizari ar putea fi completata, începând cu anul viitor, cu un propulsor diesel de 1,5 litri și 85 de cai putere.

Break-ul preia o serie de elemente ale conceptului Steppe, prezentat în luna martie, cum ar fi deschiderea în plan orizontal a ușilor, inegale, de la portbagaj și forma mai îngusta a stopurilor, plasate pe montanții laterali, potrivit acelorași informații.

Președintele Automobile Dacia, Luc Alexandre Menard, declara la prezentarea conceptului Steppe ca versiunea break se va adresa cu precadere clienților cu familii numeroase și persoanelor care desfașoara activitați comerciale.

Tot atunci, Menard a afirmat ca Logan Break va avea un preț mai mare decât versiunea în trei volume, pentru ca procesul de fabricație este mai complex. Modelul are un ampatament superior și o portiera mai mare în partea din spate, fiind disponibil atât în varianta cu cinci locuri, cât și într-o versiune cu șapte locuri.

Potrivit site-ului de internet al constructorului, prețurile pentru modelul Logan variaza între 6.400 de euro (22.590 lei) și 10.000 de euro (35.298 lei).

Modelul Logan a fost vândut în peste 300.000 de exemplare de la lansarea sa pâna în luna iulie a acestui an. Uzina auto de la Pitești a fost preluata în anul 1999 de grupul Renault.

(Marius Șerban; [email protected])

Mediafax

Tags: