Modificarea Windows ar aduce pierderi

Apropo.ro / 04.10.2004, 12:41
Modificarea Windows ar aduce pierderi
Microsoft va suferi pierderi importante daca va fi nevoita sa creeze o noua versiune Windows fara programul audio-video Windows Media Player, au declarat, vineri, avocații companiei, la o audiere într-un tribunal al Uniunii Europene, transmite Reuters. "Microsoft este obligat sa

Microsoft va suferi pierderi importante daca va fi nevoita sa creeze o noua versiune Windows fara programul audio-video Windows Media Player, au declarat, vineri, avocații companiei, la o audiere într-un tribunal al Uniunii Europene, transmite Reuters.

„Microsoft este obligat sa creeze o versiune a Windows pe care altfel nu ar fi conceput-o, lovind astfel în plin afacerile companiei legate de modelul și designul propriu-zis al Windows „, a spus avocatul companiei, Jean-Francois Bellis, în fața instanței.

Potrivit unor oficiali din cadrul companiei, foarte multe site-uri Internet și produse software nu vor putea funcționa fara Windows Media Player.

De asemenea, cumparatorii care achiziționeaza computere cu Windows „vor fi foarte dezamagiți cînd vor descoperi ca nu vor avea acces la diferite pagini de Internet”, au spus sursele Reprezentanții CE au afirmat însa ca nu vor aparea astfel de probleme, deoarece producatorii de computere vor comercializa aparatele cu software audio-video inclus.

Astfel, aceste tipuri de programe se vor diversifica, determinînd progresul în domeniu și creșterea competiției. Compania RealNetworks Inc. este așteptata sa efectueze un test prin care sa demonstreze ca sistemul Windows va funcționa la aceiași parametri chiar utilizînd un software audio-video alternativ.

Potrivit Microsoft, unele funcții ale Windows vor fi incompatibile cu respectivele playere. Compania americana a fost gasit vinovata de catre Comisia Europeana de nerespectarea legilor antitrust prin folosirea monopolului sistemului operațional Windows împotriva concurenței.

Gigantul software a înaintat, însa, o cerere prin care solicita blocarea tuturor penalitaților pe care le are de achitat pîna la încetarea procesului, care ar putea dura mai mult de patru ani. Microsoft a platit pîna în prezent amenzi de 497 milioane euro (611,4 milioane dolari).

Președintele Instanței de Judecata, Bo Vesterdorf, a solicitat joi insistent reprezentanților Microsoft sa explice afirmațiile potrivit carora compania va suferi pierderi irecuperabile daca va fi nevoita sa puna la dispoziția concurenței propria tehnologie.

Mediafax Business/ IT