Modificări RATB: Traseul liniei 5 va fi prelungit până la Piața BÇŽneasa iar linia de autobuz 605 se desființează

Apropo.ro / 20.06.2013, 17:00
Modificări RATB: Traseul liniei 5 va fi prelungit până la Piața BÇŽneasa iar linia de autobuz 605 se desființează
În urma unor lucrări de reabilitare, linia 5 de tramvaie va funcționa între Piața Sf. Gheorghe și Piața BÇŽneasa începând cu 20 iunie 2013. Linia navetă de autobuze 605 de desființează. Vezi și alte modificări.

Ca urmare a avansării lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor de pe Bd. Aerogării, proiect coordonat de PrimÇŽria Municipiului București, începând cu data de 20 iunie 2013, linia 5 de tramvaie va funcționa între Piața Sf. Gheorghe și Piața BÇŽneasa.

Tramvaiele vor circula de la Piața Sf. Gheorghe pe Str. Lipscani, Calea Moșilor, Str. Armand CÇŽlinescu, Str. Vasile LascÇŽr, Bd. Dacia, Str. Alecu Russo, Str. Tunari, Str. Barbu VÇŽcÇŽrescu, Str. Cpt. Aviator Alexandru ȘerbÇŽnescu, Bd. Aerogării, până la Piața BÇŽneasa unde vor întoarce.

Linia 605 desființată

Tot din 20 iunie 2013 , linia navetă de autobuze 605 se desființează.

Și linia de autobuz 168 și-a modificat traseul

„Ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea călătorilor și pentru o mai bună dimensionare a capacității de transport în zona de nord a Cartierului Drumul Taberei, începând cu data de 19 iunie 2013, RATB și-a modificat traseul liniei 168, de la intersecția Drumul Taberei/Str. Brașov, prin Drumul Taberei (comun cu liniile 668, 268, 221), Str. Valea Argeșului, Str. Valea Oltului și Cartier Brâncuși”, anunță RATB.

Modificări și pentru linia de autobuz 122

Pentru o mai bună corelare a ofertei în raport cu cererea de transport, începând cu data de 20.06.2013, linia 122 va funcționa pe traseul de bază între „Cartier Latin” și intersecția Calea Victoriei/Str. C. A. Rosetti, apoi pe Str. C. A. Rosetti, Bulevardul Nicolae Balcescu, Piața 21 Decembrie 1989, cu întoarcere pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, urmând traseul de bază până la terminalul „Cartier Latin”.

Tramvaiele înlocuite cu autobuze pe Șos. Iancului

În vederea începerii lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a liniilor de tramvai de pe Șos. Iancului, proiect inițiat de Primăria Municipiului București, din data de 15.06.2013, Regia Autonomă de Transport București a reorganizat circulația mijloacelor de transport din zonă, astfel:

Linia de tramvaie 46 circulă între terminalele Granitul și Banu Manta, pe următorul traseu: Șos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare si Bd. Iancu de Hunedoara.

Linia de tramvaie 55 s-a suspendat în perioada executării lucrărilor.

Pentru asigurarea capacității de transport în zona Șos. Iancului, RATB a înființat o linie navetă de autobuze cu indicativ 655. Autobuzele circulă de la terminalul Stadionul Național, pe Bd. Pierre de Coubertin, Șos. Iancului, Bd. Pache Protopopescu, Str. Traian, până la Foișorul de Foc.