Mohombi – Prieten bun cu Alexandra Stan (interviu)

De: Cătălina Matei / 26.12.2011, 07:00
Mohombi - Prieten bun cu Alexandra Stan (interviu)
Mohombi este o apariţie! Nu e doar o părere personală, ci constatarea tuturor celor care au stat în preajma artistului cu ocazia vizitei sale la noi în ţară, la “Vocea României”. Interviul cu el a început cu un salut călduros, iar discuţia a fost una lejeră, poate chiar un fel de “off the record”…


– Bine ai venit! Ce ştii despre România?

Îl cunosc pe vărul meu (râde). Ne-am văzut după 10 ani. Ştiu că Dracula este de aici…

– E doar un mit…
Da, e un mit, dar unul mare. El chiar este o celebritate. Am câţiva prieteni din România. Uite, Alexandra Stan este o bună prietenă. Deci, ştiu câte ceva despre muzica românească actuală.

– Cum era viaţa ta înainte să devii celebru?
M-am născut în Congo. Tata e de acolo, mama e din Suedia. Aşa încât am fost un tânăr afro-viking. La 11 ani ne-am mutat în Suedia din cauza războiului, a trebuit să evacuăm zona din cauza instabilităţii de acolo. Odată ce am ajuns în Stockholm am început să fac muzică împreuna cu fraţii mei. Dintotdeauna mi-am distrat familia, am cântat de mic, am dansat şi am avut suportul lor pentru că ştiau că vreau să fac muzică. Eram pregătit să muncesc din greu ca să fiu cunoscut. În Suedia mi s-au deschis numeroase oportunităţi, totul era mult mai accesibil, la fel şi studiourile de înregistrări, şcolile de muzică. Am făcut şcoli de muzică încă de mic. Împreună cu fratele meu am făcut o trupă şi am luat echivalentul Grammy-ului african în 2003, am participat la Eurovisionul suedez. Într-o zi, am simţit că trebuie să-mi duc cariera la un alt nivel, gândeam la nivel mondial. Aşa încât am decis să mă mut în Los Angeles. Am urmat un colegiu, am lucrat la Ericson ca logistic manager – da, le-am promis părinţilor că pot să fac un job serios. Deci, când am terminat universitatea am început să lucrez la Ericson pentru doi ani. Pe atunci aveam 21 de ani… Însă, mă simţeam prea confortabil la job. De la un simplu student, mai nou aveam salariu, un apartament, o maşină, dar mi-am spus: „Nu pot lăsa visele să treacă pe lângă mine pur şi simplu. Nu-mi pasă de bani. Îmi pasă de visurile şi ambiţiile mele!”. M-am dus la şeful meu şi i-am spus: „Îmi dau demisia. De mâine nu mai vin la serviciu!”. Nu i-a venit să creadă. „Ştii cât de mult am muncit pentru visurile mele. Termin treaba la studio la 4-5 dimineaţa, vin la job la 8, deci îmi rămân vreo trei ore să dorm. Toată lumea ştie cât muncesc pentru muzica mea”. Şi asta a fost!

– Ai „bifat” colaborări importante de-a lungul timpului. Spune-mi mai mult despre ele.

Când m-am mutat în Los Angeles l-am întâlnit pe RedOne (n.r. producător muzical). A fost dragoste la prima vedere. El a crezut în mine, a văzut în mine un talent internaţional. Şi-a dat seama că pot să cuceresc întreaga lume… Dansez, cânt şi am un mesaj, asta a contat pentru amândoi. Sunt compozitor, îmi scriu propria muzică, pentru amândoi e important lucrul acesta. Am lucrat cu Pitbull, Akon, Nelly, Enrique Iglesias. Aşa am ajuns să-i cunosc. Când a venit rândul meu, RedOne mi-a spus: „Mohombi, acum începem să-ţi facem albumul”, i-am sunat şi le-am spus „Băieţi, acum e momentul să mă susţineţi”. „Normal, eşti frăţiorul nostru mai mic, eşti special pentru noi”. Nelly, Akon au răspuns fără ezitare. La fel şi frumoasa Nicole Scherzinger. Aşa a apărut „Coconut Tree”. La fel a fost cu Pitbull cu „Suave” (Kiss Me), apoi „Bumpy Ride”, colaborarea cu Quincy Jones. Astea sunt lucruri mari. Şi va exista mereu următorul pas…

– Ce poţi să-mi spui despre Nicole Scherzinger?
E mult mai frumoasă în viaţa reală decât pe sticlă… Da, e un lucru adevărat! Adoră să doarmă, să se relaxeze. Ai crede că-i place să se bage în faţă, dar e foarte retrasă, calmă. Ea are un background de hip hop, are un vibe special, puternic, dar poate fi şi elegantă în acelaşi timp.

– Spune-mi un secret despre tine…
(Râde) Am un văr român. Numele lui este Mika Moupondo (Montuga) şi este cântăreţ, unul bun de altfel. El e reprezentant al muzicii dance-pop româneşti. Eu sunt în Suedia. Amândoi încercăm să exprimăm iubire prin intermediul muzicii.

– Ai iubită?
Da!

– Doar una?
(Râde) Încerc să păstrez doar una… Pentru moment am prietenă… Pentru moment!

– Cu cine ţi-ai dori să face un duet în momentul ăsta?
Dacă ar fi în viaţă mi-ar plăcea să cânt cu Bob Marley. E cineva cu care vreau să cânt, suntem pregătiri, e un lucru mare pentru mine. E vorba de rapper-ul Drake. E un nume mare, un amestec de hip hop şi muzică pop şi daca va ieşi ceva, va fi foarte frumos.

– Cum termini anul 2011 şi ce ţi-ai planificat pentru 2012?
Anul acesta, după mult timp, îmi voi petrece sărbătorile alături de familie în Congo. Suntem împărţiţi prin toate colţurile lumii, dar ne vom ţntâlni în Congo. Pentru anul următor, voi veni cu hit-uri noi, le promit fanilor că voi continua să transmit mesajul de iubire, energia pozitivă. Şi poate voi reveni în România! Sper! (râde)

– Ce le transmiţi fanilor tăi din România?
Le mulţumesc pentru susţinere şi iubire. Sunt un tânăr care vrea să cucerească lumea şi nu pot să fac asta singur, ci împreună. Am nevoie de fani să mă susţină în continuare şi să împărtăşească mesajul: „Iubire”.
Oana Fotea