Moldovan ataca iar

Apropo.ro / 17.12.2001, 07:55
Moldovan ataca iar
Internationalul nostru considera ca "rechinii si sacalii sînt interesati doar sa ciuguleasca ceva, sa mai ia un comision din transferuri, sa-si mai ridice o casa, sa-si cumpere o masina. Cam asta e tot" Trist din cauza noului esec suferit cu Nantes, eliminata de Bastia în turul 1 al Cupei


Internationalul nostru considera ca „rechinii si sacalii sînt interesati doar sa ciuguleasca ceva, sa mai ia un comision din transferuri, sa-si mai ridice o casa, sa-si cumpere o masina. Cam asta e tot”

Trist din cauza noului esec suferit cu Nantes, eliminata de Bastia în turul 1 al Cupei Frantei, Viorel Moldovan ezita cîteva secunde sa dea un raspuns direct asupra situatiei încordate din fotbalul românesc.

„Putem sa schimbam ceva? Conteaza ce zicem noi? Totul e complicat”, spune el, apoi îsi aduce aminte încet ca „lumea e amarîta, dar începe sa simta si sa protesteze în fata unor lucruri ce scandalizeaza”. Apoi, Moldovan ataca dur o parte din conducatori, patroni si presedinti: „Sînt unii care nu-si vad decît interesul personal. Putin le pasa de performanta. Sa-si ia un comision din transferuri, asta e tot. Nu dau doi bani pe viitorul fotbalului. Conteaza doar prezentul. Vii, ti-ai facut treaba, un comision, ai mai ciugulit ceva, ti-ai ridicat o casa, ti-ai luat o masina si cam asta e. Jucatorul are cel mai mult de suferit, iar urmarea e simpla: dispar rezultatele”.

„Moldobut” a încercat o concluzie: „Mafia din fotbalul românesc e greu de spart. Toti se cearta între ei, dar e numai pentru a pacali lumea. Sînt mîna-n mîna, o mîna spala pe alta”. A continuat însa imediat: „Multi cred ca daca noi, internationalii, revenim acasa se va rezolva totul, dar nu ne întoarcem toti în acelasi timp. Iar unii sînt dusi de val, încep sa joace cum li se cînta, altfel sînt exclusi”. El nu neaga ca „exista si conducatori realisti si constienti de situatia critica prin care trecem. Vor sa faca ceva. Sînt putini totusi. Mai multi sînt cei ce strica. Nu vreau sa dau nume”.

Viorel e însa optimist: „Lucrurile se vor schimba, usor, usor. Dupa aceasta mediatizare furibunda, am citit articole dure si realiste care mi-au placut mult, multi au primit lovituri. Opinia publica e satula de manevre, de meciuri strategice, ca si suporterii de altfel. Se va implica si Guvernul, trebuie sa se schimbe ceva. Dar, îti spun, stii care e cauza acestei invazii? Saracia. E saracie mare, iar fotbalul e o piata profitabila pentru rechini si sacali. Sper sa se implice Mircea Sandu, asa cum a promis, sa putem sta într-o zi la un vin si apoi sa jucam, fara a ne mai banui de blaturi si alte nebunii”.
Sursa:www.prosport.ro