Moldovan: Imprumutul lui Davide este în impas

Apropo.ro / 26.06.2007, 09:33
Moldovan: Imprumutul lui Davide este în impas
Directorul sportiv al FC Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, ca a ajuns la un acord cu Sporting Braga pentru transferul atacantului brazilian Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", în timp ce discuțiile pentru împrumutul mijlocașului Davide Alexandre

Directorul sportiv al FC Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, ca a ajuns la un acord cu Sporting Braga pentru transferul atacantului brazilian Carlos Cesar Dos Santos „Cesinha”, în timp ce discuțiile pentru împrumutul mijlocașului Davide Alexandre sunt în impas.

Moldovan s-a aflat în ultimele zile în Portugalia, pentru a negocia cu oficialii de la Sporting Braga transferurile celor doi jucatori.

„Am rezolvat transferul lui Cesinha, am încheiat deja actele de transfer cu președintele clubului Sporting Braga. Vom plati pentru acest jucator 600.000 de euro iar Cesinha urmeaza sa semneze, când vom ajunge la București, un contract valabil pe urmatoarele trei sezoane”, a subliniat Moldovan.

Oficialul rapidist a adaugat ca negocierile privind împrumutul mijlocașului Davide Alexandre Pinto Dias au intrat în impas deoarece jucatorul este sfatuit de „prieteni” ai clubului Rapid sa refuze oferta, facând trimitere la impresarul Marcel Popescu. „Situația lui Davide este puțin încurcata și în momentul de fața nu știu daca împrumuul lui se va realiza sau nu. El este influențat de persoane «prietene» Rapidului și înca nu este hotarât sa vina. Noi îl vom aștepta pâna mâine dimineața. Avem acordul clubului, avem actele pregatite, la fel și biletul lui de avion, mai ramâne ca el sa decida și sa vrea sa vina sa joace la Rapid. Daca nu vrea, nu este nicio problema, și așa eu am venit aici în Portugalia doar pentru Cesinha. Pe Davide îl știam, dar nu eram hotarâți daca sa îl luam sau nu. Daca va vrea sa vina, va fi împrumutat pe un an, cu opțiune de cumparare definitiva”, a explicat Moldovan.

Viorel Moldovan l-a atacat pe impresarul Marcel Popescu, explicând ca acesta a încercat sa intermedieze și transferul lui Cesinha, pentru care a cerut o suma aproape dubla fața de cea dorita de Sporting Braga. „Acest individ, pe numele sau Marcel Popescu, care cred ca nici impresar nu este, a crezut ca eu, ca noi, toți de la Rapid, suntem niște proști. Cesinha a fost dorit de Bergodi și mi-a fost propus de impresarul lui din Portugalia. Ulterior, Marcel Popescu a venit cu o oferta din partea clubului portughez Sporting Braga de 1,25 milioane de euro. Suma mi s-a parut mare și am dorit sa vin personal aici, sa vad care este situația. Când am ajuns, am aflat ca de fapt prețul pe care îl cerea Sporting Braga era de 700.000 de euro. În cele din urma, dupa patru zile de negocieri, am ajuns la 600.000. El stabilise prețul atacantului brazilian la aproape dublu decât cerea Sporting Braga. Va imaginați ce comision își tragea”, a povestit fostul internațional român.

Moldovan a ținut sa sublinieze ca atât timp cât va lucra la Rapid nu va fi de acord ca agenții de jucatori sa încaseze comisioane nejustificate din transferuri: „Eu nu voi perminte nici lui Marcel Popescu și nimanui sa faca astfel de lucruri cu Rapid. El avea un acord scris din partea președintelui clubului portughez, prin care avea dreptul sa reprezinte interesele acestui jucator în România. Dar, când eu i-am povestit președintelui ce suma a ajuns la noi, acesta a rupt pe loc înțelegerea cu Marcel Popescu. Mi-a spus ca acest agent a pus interesul lui mai presus de interesul clubului Sporting Braga și el nu va accepta așa ceva, și în plus, a pus în pericol și cariera jucatorului. De acum înainte, cât voi fi eu la Rapid, agenții de jucatori își vor lua comisioanele corecte, normale. Nu sunt absurd, dar sumele care se vehiculeaza în fotbalul românesc sunt enorme. Nu vom mai plati nimanui ceea ce nu merita”.

Viorel Moldovan a subliniat ca FC Rapid îl va reclama pe Marcel Popescu la FRF, la UEFA și la FIFA, în urma acestui incident. „Îl vom reclama pe Marcel Popescu la FRF și bineînțeles ca vom merge și mai departe, la FIFA și UEFA, pentru ca nu este admisibil ca un impresar sa faca astfel de lucruri. Nu vreau sa intru în polemica cu acest individ, dar de acum înainte nu vom mai plati asemenea comisioane. De azi, la Rapid vom face publice toate sumele de transfer ale jucatorilor, în conferințe de presa, confidențial urmând sa ramâna doar contractul jucatorului”, a punctat Moldovan.

Mediafax