Moliere-n cartier

Apropo.ro / 03.12.2001, 00:35
Moliere-n cartier
Ediția a doua a Festivalului "Sfîrșit de an în București", care se desfașoara sub genericul "MolierE-N Cartier", este organizata de Teatrul Masca, în perioada 6-12 decembrie, la sediul din cartierul Bucureștii Noi. Evenimentul se desfașoara sub înaltul


Ediția a doua a Festivalului „Sfîrșit de an în București”, care se desfașoara sub genericul „MolierE-N Cartier”, este organizata de Teatrul Masca, în perioada 6-12 decembrie, la sediul din cartierul Bucureștii Noi.

Evenimentul se desfașoara sub înaltul patronaj al ambasadorului Franței la București, Pierre Menat și a fost organizat cu sprijinul Primariei Capitalei, Primariei Sectorului 1, al Ministerului Culturii și Cultelor și al Ministerului Informațiilor Publice.

Festivalul va avea doua secțiuni: în aer liber și în salile teatrului. În fiecare seara, de la ora 19.00, va fi prezentata o comedie în interpretarea actorilor de la Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul Țandarica, Teatrul Național Iași, Teatrul „M. Filotti” din Braila, Teatrul „Elvira Godeanu” din Tîrgu Jiu și Teatrul Masca.

Înainte de începerea spectacolelor, la ora 18.30, spectatorii vor putea asista la alte manifestari: șansonete, parade de coafuri pariziene, recital de violoncel, demonstrație de scrima, recitaluri de muzica din epoca lui Moliere, degustare de vinuri franțuzești, concerte de cîntece franțuzești și de colinde catolice. Prețul biletelor pentru spectacole este de 20.000 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari de 10.000 lei.

În aer liber va fi organizat, în spiritul epocii lui Moliere, un Tîrg de Craciun unde vor fi expuse diferite produse alimentare, toate prezentate dupa modelul franțuzesc al piețelor alimentare, sau obiecte de ceramica, sticlarie, gravuri, calendare, felicitari și multe altele. În tot acest timp vizitatorii tîrgului vor putea urmari un program artistic divers: cîntece franțuzești, spectacole de comedia dell’arte, concerte cu Ovidiu Lipan Țandarica și formația Amadeus, cascadorii și dueluri.

Sursa : Mediafax