Momentul când Elon Musk a primit primul lui supercar, în 1999. Plus: Cine era logodnica miliardarului pe atunci

De: Adrian Popa / 12.01.2021, 18:21

Elon Musk, omul care a revoluționat industria auto în ultimii ani din fruntea companiei Tesla, și-a achiziționat primul supercar în 1999.

Pe atunci, Elon Musk era mai slab, avea mai puțin păr și era logodit cu o fostă colegă de facultate.

Cunoscut atunci pentru startup-ul X.com pe care îl conducea, Musk a optat pentru un McLaren F1. „Sunt 62 de McLaren-uri în lume, iar eu dețin una din ele”, declara antreprenorul.

Bolidul l-a inspirat pe Musk. Prima mașină dezvoltată de Tesla a fost una sport, modelul Roadster.

Din păcate, acel F1 nu a avut o viață prea lungă. Musk a distrus mașina câteva luni mai târziu în timp ce încerca să impresioneze un alt antreprenor de succes, pe Peter Thiel. Partea și mai proastă este că vehiculul nu avea asigurare.

F1 a fost un supercar deosebit din multe puncte de vedere. Bolidul de un milion de dolari era cea mai rapidă mașină de serie din lume, avea trei locuri, iar șoferul stătea fix în mijlocul vehiculului.

Foto: captură de ecran

X.com a fost un serviciu financiar online care ulterior s-a transformat, după fuziunea cu serviciul de plăți Confinity Inc, în PayPal.

Citește și: Fosta soţie a lui Johnny Depp s-a cuplat cu un miliardar. Ce avere deţine – FOTO

În 1999, Elon Musk era logodit cu Jennifer Justine Wilson, o fostă colegă de facultate, devenită ulterior soția lui. Femeia, acum în vârstă de 48 de ani, este un autor cunoscut în Canada.

Justine Musk în timpul unei conferințe TED

Cei doi au împreună cinci copii și au fost căsătoriți opt ani, în perioada 2000 – 2008. Soții Musk au trecut prin momente grele după ce primul copil le-a murit la doar câteva săptămâni după naștere.

Sursa: Insideevs