Mona Segall – Povestea merge mai departe

Apropo.ro / 04.05.2009, 00:00
Mona Segall - Povestea merge mai departe
De şapte sezoane, emisiunea ”Dansez pentru tine” doboară recorduri de audienţă la PRO TV. În spatele poveştilor de pe ringul de dans se află producătoarea Mona Segall, cea care coordonează întregul show. Spectacolul, poveştile, suspansul dar mai ales momentele de dans sînt ingredientele unei ”reţete” perfecte care creează dependenţă. Prin urmare, povestea merge mai departe, iar Mona Segall ne anunţă că, din 19 mai, va începe o nouă preselecţie ”Dansez pentru tine”.

-De ce credeţi că emisiunea ”Dansez pentru tine” prinde atît de tare?
Este un format mexican foarte bun şi foarte potrivit pen­tru publicul din România. Are de toate: glamour, poveşti, suspans, competiţie şi, mai ales, miză! De aceea, eu nu trebuie decît să am grijă ca publicul să nu se plictisească de reţeta în sine, să fac în aşa fel încît emoţia concurenţilor să treacă sticla, să fac din concurenţi per­sonaje care să devină apropiate de spectatori, a căror poveste să fie aleasă în aşa fel încît să nu-i lase reci.

– Care au fost cele mai impresionante momente din sezonul care tocmai s-a încheiat?
Au fost accidentări grave din prima săptămînă, ceea ce nu s-a mai întîmplat în nici un alt sezon. Cel mai impresionant moment a fost duelul dintre gemenele Irimia… asta şi datorită lor. Pentru că gemenele au fost surpriza întregului sezon prin sinceritate, dăruire şi profesionalism. Întotdeauna am fost impresionată de vedetele din această emisiune, dar Cheeky Girls au întrecut orice aşteptare. Au fost şi păţaniile cu Claudia Cream, a fost un sezon plin de situaţii neprevăzute, în care a trebuit să găsim soluţii imediate.

– Cum arată bilanţul celui de-al şaptelea sezon?

Au fost rezolvate în jur de 20 de cazuri sociale în afara con­cursului, însumînd aproximativ 60.000 euro. Întot­dea­una se împlinesc toate visurile celor din concurs, în mă­sura posi­bilităţilor. În medie, sezonul 7 a însumat 170 de coregrafii. În cadrul acestui sezon, Edi a ajuns la core­grafia cu numărul 100 alături de baletul emisiunii. Totalul orelor de antre­na­ment al celor opt echipe se ridică undeva la 3000…

– Acest sezon a ieşit aşa cum vi-l doreaţi la începutul lui?
Niciodată nu sînt pe deplin mulţumită şi nu iese totul aşa cum îmi doream, dar, dacă ar fi să fac o comparaţie între sezoane, aş spune că acest sezon a fost unul bun.

– Aveţi vreun ritual fără de care nu începeţi emisiunea?
Nu ştiu dacă asta poartă noroc, însă, de şapte sezoane, mă îmbrac cu aceleaşi haine în fiecare vineri şi dansez cu Edi 10 secunde înainte să intru în carul de emisie.


Urmează sezonul 8!

– Care ar fi lucrurile pe care le-aţi schimba la această emisiune?
Nu m-a împiedicat nimeni să schimb lucruri la această emi­siune dacă am considerat de cuviinţă. La fiecare sezon s-a mai schimbat cîte ceva, iar, pînă la începutul sezonului viitor, sînt convinsă că se vor mai schimba unele lucruri.

– Mulţi dintre foştii concurenţi revin în ringul de la ”Dansez…”. Creează acest show dependenţă?
Timpul petrecut aici este pentru concurenţi, fără îndoială, o poveste. Ei trec prin tot felul de stări, de experienţe, sînt permanent în lumina reflectoarelor şi, din fericire, sau din păcate, viaţa lor nu mai poate fi niciodată cea de dinainte. E normal ca locul şi oamenii care ţi-au schimbat viaţa să devină locul şi oamenii la care vrei mereu să te întorci. Dansatori, coregrafi, ceilalţi con­curenţi, prezentatori – toţi fac parte din viaţa ta.

– Aşadar, povestea merge mai departe şi în toamnă?
Povestea merge mai departe, slavă Domnului! Lumea nu încetează să viseze, iar noi vom fi, începînd cu jumătatea lunii mai, “căutători de vise”. Vom cunoaşte visători din mai multe oraşe ale ţării, iar la toamna veţi afla şi voi cele mai frumoase şi mai impre­sionante vise pe care le-am găsit.