Monedă în valoare de 1 milion $, cumpărată de un colecționar

De: Gabriela Voicu / 20.09.2012, 13:30
Monedă în valoare de 1 milion $, cumpărată de un colecționar
Miliardarul Bob R. Simpson, director executiv al clubului de baseball Texas Rangers, a plătit de curând 1 milion $ pentru a cumpara o monedă rară din bronz, datând din 1943.

Când o monedă americană nu este doar un cent? Când este un exemplar Lincoln din 1943, realizat din bronz.

O astfel de monedă costă 1 milion $, spun experții, și a fost achizitionată recent de Bob R. Simpson, director executiv al clubului de baseball Texas Rangers.

Simpson a plătit suma fabuloasă de 1 milion $ pentru moneda rară care face parte dintr-o serie de doar patru exemplare, realizate din bronz. El deține acum trei dintre acestea.

Moneda a fost achiziționată de la Legend Numismatics din Lincroft, care au obținut-o în urma unor negocieri strânse cu un dealer reprezentând un vânzator descris drept „colecționar”.

Monedele din bronz din colecția lui Bob R. Simpson

Potrivit specialiștilor, modelul este original, certificat de Professional Coin Grading Service Division of Collectors Universe, și datează din 1943, când doar câțiva astfel de bănuți au fost realizați accidental din bronz, în loc de oțel suflat cu zinc.

PCGS determină valoarea monedelor pe o scară de la 1 la 70, în funcție de nivelul degradării acestora, iar nota acordată este apoi direct proporțională cu prețul acestora.

Mândru că deține acum moneda Lincoln originală, care este și cea mai valoroasă dintre cele patru disponibile, Simpson și-a amintit de perioada copilăriei, când găsise un bănuț asemănător în mărunțișul său, dar care s-a dovedit a fi fals.