Monica Columbeanu este Miss Ro-Mania

Apropo.ro / 18.05.2009, 00:00
Monica Columbeanu este Miss Ro-Mania
Unde se găsesc cele mai frumoase fete? Răspuns corect: în România. Demonstraţie: se face un casting, se ia ca arbitru Monica Columbeanu şi se aleg 10 frumuseţi autohtone. Ce urmează vă dezvăluie băieţii de la Ro-Mania, care au sondat deja terenul “echipelor” adverse.

Sînt de 13 ani pe piaţa muzicală românească şi i-aţi ascultat cîntînd fie alături de nume cunoscute ale muzicii populare româneşti, fie de Horia Brenciu ori chiar de formaţia suedeză RedNex, cînd au participat, doi ani consecutiv, la preselecţia naţională pentru Eurovision. Ei sînt Ro-Mania, adică, în componenţa actuală, Răzvan, Ionuţ şi Cătălin.

În căutarea “Evelor”

De cînd tot străbat ţara în lung şi-n lat, dar şi din experienţa turneelor internaţionale, cei de la Ro-Mania au ajuns la concluzia că, dintre toate fetele pe care le-au întîlnit, ale noastre-s mai frumoase: “Cînd mergeam în afara ţării deja reuşeam să recunoaştem o româncă dintr-o mie!”. Cu acelaşi sentiment au revenit în ţară şi după turneul Callatis EuroTour, întreprins anul trecut în Austria, Germania, Belgia şi Italia împreună cu formaţia K1 şi cu soprana Felicia Filip. Aşa că, dacă tot promovăm valorile româneşti peste hotare, de ce să nu se ducă vestea şi despre frumuseţea româncelor?

Prin urmare, “Am simţit nevoia să subliniem acest lucru şi ne-am gîndit să le dedicăm o melodie fetelor şi femeilor din România, pe care s-o numim «Cele mai frumoase». Evident, în videoclipul pe care-l vom realiza, vrem să apară cele mai frumoase românce”. Şi, uite aşa, a apărut ideea campaniei “Cele mai frumoase”, al cărei scop este să găsească 10 “Eve” de pe plaiurile noastre. Concursul a demarat încă din aprilie pe site-ul formaţiei, dar, pentru a avea ecoul dorit, cei de la Ro-Mania s-au gîndit că le-ar fi benefic să li alăture o prezenţă feminină de top.

Naţionala feminină

Dintre toate splendorile autohtone, Ro-Mania s-a oprit la Monica Columbeanu. Fără prea multe formalităţi, celebrul manechin a acceptat să devină imaginea campaniei “Cele mai frumoase”, deci să reprezinte “etalonul de frumuseţe românească”, după cum s-au exprimat Răzvan, Ionuţ şi Cătălin. În opinia lor, Monica se potriveşte perfect tipologiei căutate: “femeia româncă tînără şi frumoasă, românca soţie, românca mamă, românca de succes, care îşi reprezintă ţara cu brio peste tot în lume şi trăieşte şi simte româneşte în ţara ei”.

Monica s-a implicat în această campanie pro bono (adică fără avantaje materiale), iar prima apariţie împreună a celor patru a avut loc în cadrul Bucharest Fashion Week, unde băieţii au susţinut un minirecital în prima seară a festivalului. A urmat o şedinţă foto, evident, tot în tonul campaniei, cu ie, pălărie şi decor bucolic. Dar greul de-abia acum vine: la concurs s-au înscris deja destule fete, dar numai 10 dintre ele vor trece de casting. Monica speră că vor găsi “cîteva frumuseţi emblematice specifice fiecărei zone a ţării”, o misiune deloc uşoară.

Participarea cîştigătoarelor concursului la videoclip e doar primul pas al proiectului. Intenţia celor de la Ro-Mania este să dea de veste şi europenilor că avem fete de invidiat – ce mai, o echipă naţională feminină completă (şi nu de fotbal!) – şi să realizeze o şedinţă foto pentru calendarul festivalului Callatis 2009. Chiar dacă pare o premieră, Monica a adoptat Callatis-ul demult: “Eu şi echipa Callatis sîntem ca o familie! La Callatis l-am cunoscut mai bine pe soţul meu, pe scena Callatis-ului am prezentat alături de Radu Fornea evenimentul «Iarna e ca vara» (ediţia de iarnă a festivalului Callatis), îmi petrec vacanţele de cele mai multe ori în sudul litoralului, la Mangalia… Ultima oară, am fost acolo împreună cu familia mea la slujba de Înviere”.

Etno e din nou la modă

Monica a mai avut ocazia să poarte o ţinută etno, în­cepînd cu serbările folclorice la care participa în co­pilărie, pe cînd făcea parte din corul şcolii, şi pînă la prezentările de modă ale colecţiilor cu influenţe etno: “Îmi plac iile foarte mult. Le consider chiar foarte trendy. Asortate cu accesoriile potrivite, pot fi ade­vă­rate piese de rezistenţă. Eu promovez, de fiecare dată cînd am ocazia, tot ce ţine de moda românească. Particip de fiecare dată la Gala Universităţii de artă şi design din Cluj şi cred că avem într-adevăr în România valori care trebuie scoase la lumină”, spune Monica.

 

200
de fete s-au înscris deja la concursul “Cele mai frumoase“.
Puteţi intra pe www.truparomania.ro, unde vă puteţi vota preferatele.
Două dintre cele 10 cîştigătoare îi vor însoţi pe băieţi în turneele lor şi la festivalul Callatis.
Data limită de înscriere la concurs: 31 mai

Foto: Robert David
Machiaj: Alex Rădulescu
Hair style: Darius Rustei