Monica Dascălu – Aniversare cu toţi românii

De: Cătălina Matei / 21.04.2008, 00:00
Monica Dascălu - Aniversare cu toţi românii
Prezentatoarea emisiunii “Weekend cu Monica Dascălu” vorbeşte despre experienţa pe care o trăieşte de mai bine de trei ani la PRO TV Internaţional. Pe 29 aprilie, PRO TV Internaţional împlineşte 8 ani, ani în care românii de pretutindeni au primit prin intermediul postului “o bucăţică de România”, întruchipată de personalităţile lor îndrăgite.

– Ştirile PRO TV fac parte din viaţa ta de mai bine de 10 ani. Ce înseamnă pentru tine toată această perioadă?
Am avut norocul ca din timpul facultăţii să intru în echipa Ştirilor PRO TV, să învăţ de la cei mai buni ce înseamnă televiziunea, să cresc alături de oameni extraordinari şi să evoluez din punct de vedere profesional. Zece ani nu înseamnă nici mult, nici puţin. Pentru mine, toată această perioadă înseamnă cunoaştere, emoţii, dorinţa de a fi mai bun, informaţii, spectacol, comunicare, mulţumire, muncă de echipă, adaptare.

– Pînă acum, ne-am obişnuit să te vedem la ştiri. Cum a fost trecerea la o emisiune de divertisment?
Atunci cînd mi s-a propus să realizez emisiunea ”Weekend cu Monica Dascălu”, am fost extrem de încîntată. La început, a fost o emisiune de prezentare a progra­mului PRO TV Internaţional pentru românii din diaspora, dar ime­diat s-a transformat într-o emi­siune mult mai complexă. Datorită reacţiilor telespectatorilor, emisiunea s-a mărit şi am început să aducem şi vedete autohtone. Faptul că prezint ştiri de multă vreme m-a ajutat foarte mult.

– Dintre vedetele prezente în emisiune, cine te-a surprins cel mai tare?
În emisiune, au fost şi sînt invitate personalităţi din toate dome­niile: actori, cîntăreţi, oameni din mass media, sportivi. Un invi­tat special a fost medaliatul olim­pic Ivan Patzaichin. Fie că e vorba de muzică, film sau televiziune, invitaţii emisiunii aduc şi un mesaj către românii stabiliţi în străină­tate. Printre ei s-au numărat: Ştefan Bănică jr., Mariana Dănescu, Dinu Pescariu, Carmen Avram, Răzvan Mazilu, Andreea Răducan, Liza Panait, Oana Andoni, Alex Dima, trupa Iris, Cătălin Radu Tănase, Andreea Esca, Cosmin Stan, Sergiu Matei, Vlad Miriţă şi mulţi alţii.

În vizită la românii din diaspora

– Pe cine vor să vadă telespectatorii din diaspora la tine în emisiune?
Datorită site-ului PRO TV Internaţional, românii din lumea largă au ocazia să-şi exprime dorinţele şi preferinţele în materie de invitaţi, dar şi în ceea ce priveşte subiectele pe care vor să le regăsească în emisiune. Întotdeauna ţinem cont de preferinţele lor şi încercăm să-i simţim alături de noi, să le aducem în case o bucăţică din România, fie că e vorba de actori, cîntăreţi, sportivi sau de români de succes.

– Ai fost plecată peste hotare. Cum te-au primit românii de acolo?
Am avut ocazia şi bucuria să ajung cu echipa PRO TV Internaţional în Israel, unde am realizat o serie de interviuri cu români de succes stabiliţi în Ierusalim. Acolo, l-am întîlnit pe domnul Zwica Bercovici – un reputat medic pediatru, cu o carieră impresionantă. În casa doctorului Bercovici am fost primiţi cu mîncare românească, cu muzică românească… şi cu multe gînduri bune despre ţara de unde au plecat. Am ajuns şi în Spania, la Madrid, unde am fost invitată la conferinţa de presă organizată de DigitalPlus, cel mai mare distri­buitor de programe din Spania, cu ocazia includerii PRO TV Internaţional în oferta lor.

– Ţi-ar plăcea să realizezi un astfel de format şi pentru PRO TV?
Aş fi onorată să realizez şi pe PRO TV o emisiune despre românii din toate colţurile lumii.

Vacanţă exotică

– Te-ai întors recent din vacanţă. Unde ai fost?
Împreună cu Mihai, iubitul meu, am avut parte de o vacanţă extraor­dinară în Singapore şi apoi în insula Bali. În fiecare zi, am în­cercat să cunoaştem cît mai mult din speci­ficul locului. Mi-au plăcut foarte mult obiceiurile din Bali, mîncarea tradiţională din Singa­pore, muzica şi templele de pe insulă.

– Ceva peripeţii de vacanţă?
În Singapore, am văzut cea mai mare grădină zoologică, de fapt o junglă imensă, am făcut plajă pe insula Sentosa, am urmărit un emoţionant spectacol de lasere şi muzică, am vizitat grădinile chine­zeşti şi cartierul indian. Insula Bali este un adevărat paradis tro­pical, în care oamenii trăiesc în armonie şi respectă natura. Aici, am văzut cele mai frumoase pei­saje, am făcut safari, am hrănit ele­fanţi, am admirat vulcanul Batur, încă activ, am văzut plantaţii de orez, cafea şi vanilie şi am văzut ce înseamnă tradiţiile din Indonezia.

– Ce ţi-ai cumpărat?
Nu am avut timp de cumpărături, deoarece am preferat să descoperim locurile de acolo, dar mi-am adus cîteva mirodenii specifice insulei Bali, dragoni în diferite forme şi eşarfe.

– Unde îţi vei petrece Paştele?
Încă nu ştiu exact unde voi fi, dar cu siguranţă voi fi alături de cei dragi. În fiecare an, de Paşte, încerc să ajung la biserică.