Monica Dascălu, frumuseţe fără frontiere

De: Nicoleta Nicolae / 23.04.2012, 05:00
Monica Dascălu, frumuseţe fără frontiere
Pe 29 aprilie e zi de sărbătoare pentru PRO TV Internaţional, care împlineşte 12 ani de la landare. Monica Dascălu, vedeta acestui post, vorbeşte într-un interviu pentru PRO TV Magazin despre carieră, familie şi …scufundări!

– Sărbătoriţi aniversarea ProTV Internaţional. De câţi ani eşti vedeta acestui post şi ce amintiri dragi te leagă de ProTV Internaţional?
ProTv Internaţional sărbătoreşte pe 29 aprilie 12 ani de când românii din străinătate au un loc special, un loc în care se regăsesc, un loc prin care ţin legătura cu ţara, cu evenimentele de acasă, cu oamenii dragi. În fiecare an marcăm acest moment cu multă bucurie şi surprize pentru telespectatori. „Locul tău este aici. La ProTv Internaţional” – le spunem românilor mai ales în luna aprilie şi asta simt ei când privesc programele româneşti, când văd locuri dragi de acasă. Împreună cu Dana Rogoz ne bucurăm că ediţia aniversară îmbracă haine de sărbătoare cu multă muzică românească, cu distracţie şi cu surprize plăcute în emisiunea specială „Cei mai buni împreună”. De asemenea, mai dezvălui faptul că şi eu aduc o surpriză la ediţia „Weekend cu Monica Dascălu”, din 29 aprilie. De la ora 17:30 invitata de onoare este Andreea Esca, cea mai iubită şi apreciată vedetă de televiziune din România, care vine să povestească despre munca în televiziune pe care o face cu mult drag, despre implicarea în proiecte caritabile şi despre rolul de mamă.
Şi ceea ce telespectatorii noştri stiu mai puţin este faptul că Andreea sărbătoreşte în aceeaşi zi cu noi aniversarea de 12 ani a căsniciei, ea căsătorindu-se în acelaşi an şi în aceeaşi zi în care a fost lansat ProTv Internaţional.

-Dacă n-ai fi lucrat în televiziune, ţi-ar fi plăcut să fii actriţă, să joci în filme sau în telenovele?
Niciodată nu am visat să ajung actriţă şi cred că este foarte greu să ajungi actor credibil la orice vârstă, să faci roluri care să rămână în memoria publicului.
Talentul reprezintă cel mai important ingredient, iar eu ştiu clar că nu îl am, aşa că prefer să-i admir pe cei născuţi să transmită emoţia şi altora prin filme. Meryl Streep, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Maia Morgenstern sunt actori care transmit emoţie şi care reuşesc să te aducă în povestea lor indiferent cât este de simplă sau complexă.

– Eşti catalogată drept una dintre cele mai sexy vedete. Cum te menţii şi care sunt trucurile tale de frumuseţe?
Frumuseţea unei persoane e dată de echilibrul ei, de modul în care îşi trăieşte viaţa, de vise şi de aspiraţii. O persoană care iubeşte şi este iubită va emana frumuseţe. Din punctul meu de vedere iubirea transmite ce e mai frumos şi mai bun la o persoană. Însă e nevoie de un efort de conştientizare a acestor lucruri.

– Ce nu ai face niciodată pentru a arăta perfect?
Perfecţiunea este relativă şi ţine foarte mult de cine o caută şi de ce o caută. Niciodată nu m-am gândit la perfecţiune ca un deziderat şi stiu că cei care aleargă după perfecţiune devin sclavii unei utopii. Prefer să mă bucur de ce am: sănătate, şansa de a munci cu drag, iubirea celor din jurul meu şi ştiu că imperfecţiunile ne fac speciali, ne fac să conştientizăm limitele. Niciodată nu mi-aş face rău de dragul ideii de a arăta perfect.

Eşti căsătorită de ceva timp. Tu şi soţul tau nu vă doriţi copii sau aţi amânat momentul din cauza carierei?
Ca orice femeie împlinită îmi doresc copii.

– Cum e viaţa alături de soţul tău? Cât de mult te-a schimbat căsătoria?
Nu vorbesc despre viaţa mea privată dintr-un motiv foarte simplu: latura aceasta intimă a personalităţii mele ţine doar de mine şi nu are nici o influenţă asupra altora. Consider că atâta timp cât sunt fericită şi mulţumită, detaliile sunt irelevante pentru ceilalţi.

– Îţi place să găteşti. Cu ce meniu îţi ademeneşti soţul atunci când ai timp să intrii în bucătărie? Ce fel de mâncare îţi iese cel mai bine?
Uneori îmi place mult să stau în bucătărie şi să fac ceva special, ceva gustos. Prefer salatele cu creveţi şi salatele de crudităţi cu verdeaţă, dar şi tartele cu fructe de pădure şi scorţişoară. Îmi place să fiu înconjurată de tot felul de aparate tehnice care dau forme interesante preparatului, îmi place să combin culori, iar salatele au o paletă de culori variată care îmi permite să mă joc. Aşa că gătitul în bucătărie devine creativ şi asemenea unui puzzle şi pentru mine şi pentru cei care gustă din mâncarea făcută de mine.

– Ştiu că eşti pasionată de sporturi extreme şi spuneai la un moment dat că vrei să-ţi iei brevetul de scufundător. Ai reuşit să faci acest lucru?
Sper că în acestă vară să obţin brevetul de scufundător şi să mă bucur de el toată vara şi îmi doresc să fac parasailing. Sunt o persoană destul de activă, fac antrenamente de înot şi alerg în fiecare săptămână, fac aerobic şi pilates, însă niciodată nu aş face lucruri care să îmi pună viaţa în pericol şi nu aş încerca senzaţii extreme.
Dana Popa
Ştirile PRO TV, luni-vineri, 17.00, PRO TV